Mimozemšťané jsou dávno mezi námi. Tvrdí to uznávaný vědec s vazbami na CIA

Respektovaný profesor Stanfordské univerzity si je stoprocentně jistý, že mimozemšťané navštívili Zemi a jsou dávno mezi námi. Jaké pro to má důkazy?

Nejenže navštívili Zemi, ale už jsou dávno tady. To je prohlášení, kterému podle svých slov profesor Garry Nolan věří „na sto procent“. A proč si něco takového myslí? I tuhle otázku dostal během rozhovoru na newyorské konferenci pro investory, podnikatele a vládní činitele. Jeho odpověď nebyla tak konkrétní, jak bychom si přáli.

Kdo je Garry Nolan?

V první řadě, než se pustíme do čehokoli dalšího, připomeňme raději, že Nolan není jen tak nějaký náhodný člověk občas se vyskytující na proslulé univerzitě. Garry Nolan je uznávaný profesor, který má za sebou hned několik zásadních výzkumů. Má doktorát v oboru genetiky, uveřejnil víc než 300 odborných výzkumů a drží na 40 patentů. Založil 8 firem zaměřených na biotechniku.

Výzkum, který provádí na Stanfordu, se týká imunity, autoimunitních chorob, leukémie a infekcí. O údajné mimozemšťany poprvé zavadil, když v roce 2012 analyzoval slavnou záhadnou kostru z pouště Atacama. „Ufologové“ ho tehdy neměli rádi – prokázal totiž, že na ní nic mimozemského není a šlo o jedince se vzácnou genetickou mutací.

Spolupráce s CIA

Díky své práci má Nolan v laboratoři unikátní zařízení na krevní analýzy, což je důvod, proč údajně spolupracoval s CIA; pomáhal prý vyšetřovat mozky zhruba stovky pacientů z řad „pilotů, kteří se dostali blízko k UAP a polím, která tyto UAP generovaly.“ Ve zkratce, tito lidé podle jeho slov trpěli poškozením mozku a problémy srovnatelnými s takzvaným Havanským syndromem.

Na konferenci tuhle svoji práci zmínil jako jeden z důvodů, proč si myslí, že tu mimozemšťané už dávno jsou. Respektive oni sami ne – pro pozorování lidí prý používají zařízení podobná dronům a umělou inteligenci. Spolu s tímto údajným rozsáhlým a utajeným výzkumem hovořil o zvýšené pozornosti americké vlády k otázkám UFO. Tamní politici koneckonců v roce 2022 zřídili speciální úřad, jenž má za úkol nevysvětlené jevy vyšetřovat.

Podle něj bylo jedním z úkolů této skupiny umožnit lidem, kteří se právě s pomocí reverzního inženýrství pokoušeli zrekonstruovat technologie UFO nebo přesněji UAP (Unidentified Aerial Phenomena, neidentifikovaný vzdušný fenomén, pozn. aut.), aby mohli o své práci mluvit v Kongresu.

Důvodem, proč mimozemšťané svou přítomnost přímo neodhalí, je podle něj něco jako inteligenční test. Čekají, jestli sami pochopíme, na co se díváme.

Věřte – nevěřte

Pro mnoho lidí bude tohle vyjádření rozhodně senzací. Nolan koneckonců není zdaleka sám, kdo něco takového tvrdí. Jiní ovšem dozajista budou mít tendenci raději zůstat nohama na zemi, a ti budou zřejmě nespokojení minimálně s tím, jak v tomto „senzačním“ interview působí Nolanovy odpovědi na přímé otázky. Profesor sice odpovídá sebevědomě, ale začíná obšírně a končí ještě obšírněji. Muž, který interview vede, se ho navíc nijak nesnaží přivést blíže k tématu.

Přečtěte si také: 5 největších zjištění o UFO v roce 2022: Nově odtajněná videa i skutečná Akta X

Nepomáhá, že Nolan gesty mírně připomíná jistého bývalého amerického prezidenta, a že se vyjadřuje, jako by svět za hranicí USA snad ani neexistoval. To, že obrovskou část svých domněnek opírá o akce americké vlády a Pentagonu, bude pro skeptiky už jen pomyslnou třešničkou na dortu a důvodem k připomenutí starých ufonských filmových klišé.

Zdroj: Popular Mechanics

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom