Dva američtí vojáci nahlásili totožné UFO. Záhadný trojúhelníkový objekt viděly už tisíce lidí

Dosud zaznamenané UFO, tedy neidentifikovatelné létající předměty, mají nejrůznější tvary. V posledních čtyřech desítkách let ale nápadně často lidé v různých částech světa vídají na obloze záhadné trojúhelníky. Nejméně dvě taková pozorování hlásili i příslušníci amerických ozbrojených sil.

V srpnu 1992 se šifrant amerického námořnictva Michael Via nacházel na palubě amerického raketového křižníku USS Mobile Bay plavícího se uprostřed Perského zálivu. Via byl specialistou na farsí, úřední jazyk Íránu, a jeho úkolem bylo poskytovat podporu zpravodajským, sledovacím a průzkumným operacím.

UFO nad křižníkem

Na USS Mobile Bay se pohyboval v podpalubí v hlavní komunikační místnosti, odkud se občas vydal na horní palubu nadýchat se čerstvého vzduchu nebo se jen tak podívat, co se kolem děj. Podle dokumentu Neidentifikováno: Americká vyšetřování UFO ho při jedné takové vycházce cosi zaujalo.

„Najednou jsem uslyšel zvláštní pulsující zvuk – a nejenže jsem ho slyšel, já jsem ho i cítil. Byl to takový nízkofrekvenční hukot, něco mezi hukotem a pulsováním. Podíval jsem se nahoru a bylo to tam. Byl to naprosto dokonale rovnostranný černý trojúhelník. Letěl přímo nad naší lodí, jako kdyby nás chtěl sledovat,“ vzpomínal na své setkání s podivným předmětem Michael Via.

Podle Vii byl v každém rohu trojúhelníku jasně svítící bod a předmět se pohyboval ve výšce kolem 3 000 metrů rychlostí 500–800 km/h. Via sledoval podivný objekt asi deset vteřin, pak ho ztratil z dohledu. Když seběhl dolů do radarové místnosti, objekt na obrazovkách nebyl, přestože by ho měl radar vzhledem k jeho rychlosti a směru letu bez problémů zachytit.

K události došlo blízko saúdskoarabského pobřeží, odkud shodou okolností o půl roku dříve jiný vojenský specialista armády USA hlásil identické setkání jen s tím rozdílem, že se trojúhelníkové UFO pohybovalo ve výšce kolem 300 metrů nad zemí. V obou případech za sebou objekt nezanechával žádnou stopu.

Záhada z Hudson Valley

Zmíněné případy z Blízkého východu potvrzují zkušenost mnohých obyvatel údolí řeky Hudson severně od New Yorku. V letech 1982–86 se zde úřadům přihlásily tisíce svědků popisujících pozorování nehlučného UFO trojúhelníkového tvaru se světly v každém rohu trojúhelníku. Podle vysloužilého newyorského policisty (ne, nebyl to John McClane – pozn. red.) měl mít dokonce jeden z těchto objektů rozměry fotbalového stadionu.

Blízkou Stewartovu leteckou základnu v Newburghu v té době pravidelně zaplavovaly dotazy, zda se ve vzdušném prostoru nepohybuje například obří transportní letoun C-5 nebo snad nějaký utajovaný prototyp trojúhelníkového tvaru. Jestli je totiž americké letectvo něčím posedlé, jsou to právě trojúhelníky. Stačí se podívat na neviditelný bombardér B-2 Spirit, podzvukový špionážní letoun TR-3A Black Manta nebo neviditelný útočný letoun F-117 Nighthawk.

Nicméně podle badatelů zkoumajících výskyt UFO neodpovídají trojúhelníkové neidentifikovatelné objekty svými „letovými charakteristikami“ žádnému známému typu vojenského letadla. Tisíce záznamů o pozorování v údolí Hudsonu nebo v Perském zálivu tak nadále zůstávají neobjasněny.

ZDROJ: Plane&Pilot

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom