5 nevysvětlených pozorování UFO 21. století: Sledovaly je radary i desítky lidí

Dosud nevysvětlená pozorování podivuhodných objektů a fenoménů z nového tisíciletí matou veřejnost i odborníky. O hoax přitom jít nemůže, neboť tyto nevysvětlené fenomény pozorovaly desítky svědků, anebo jsou dokonce zachycené na videu.

Řekněme si to na rovinu. Když v podvečer 2. července 1947 u Roswellu pozorovali podivný diskovitý létající objekt, byli už Američané zasaženi posedlostí mimozemšťany; první „létající talíř“ v historii totiž popsal Kenneth Arnold jen o osm dní dříve a jeho svědectví ještě pořád plnilo novinové titulky. Jenže jak víme, Roswell neskončil pouhým pozorováním UFO. Druhého dne ráno, o 127 kilometrů dál, našel farmář s dcerou neidentifikovatelné trosky a tajnůstkářství americké vlády nakonec dalo vzniknout tolika konspiracím, fámám, mýtům a „zaručeně pravým“ informacím o celé události, že na jejím základě vznikl celý kult.

Z naděje, že mimozemšťané skutečně existují a jejich existenci světové vlády (případně výhradně ta americká) tutlají, žilo lidstvo celkem dlouho a v 90. letech navíc zažilo solidní comeback díky popkultuře. Vznikaly seriály a filmy jako Akta X a Den nezávislosti, kde se otázky okolo roswellského incidentu znovu otevíraly. V novém tisíciletí ale posedlost UFO u většiny lidí trochu opadla, pravděpodobně i díky moderním technologiím; nekvalitní záznamy, na kterých nebyla poznat mimozemská flotila od hejna hus, jsou už přece jen minulostí. Přesto ale i v 21. století existují pozorování, jež nedokážou uspokojivě vysvětlit ani experti… a tohle je pět nejzajímavějších z nich:

Světla v New Jersey (2001)

Žlutooranžová světla poletující ve formaci nad průlivem Arthur Kill zastavila po půlnoci 14. července 2001 na cca 15 minut dopravu u mýtné brány v New Jersey. Vidělo je obrovské množství svědků (mezi nimi i jeden policista), a newyorská skupina zabývající se vyšetřováním podobných jevů dokonce údajně obdržela radarová data, která pozorování potvrdila.

In 2004, fighter pilots 🛩 of the Nimitz Carrier Strike Group observed a radar-visual encounter of an unidentified flying object.🛸 Trailing behind the USS Nimitz, the USS Princeton noticed that this object dropped from 28k ft to near sea level in less than a second. The pilots described the object as 30-46 ft long, with no wings, windshield, visible engine, or exhaust plume. In 2017, infrared footage of this encounter was released to the public. #Contact #Science #UFO #navy #Wednesday #US #flying #facts #learning #didyouknow #themoreyouknow #wow #videooftheday #unidentified #flyingobject #sky #planet #life #biology #earthscience #earth #incredible #satisfyingvideos

Posted by Storm Area 51, They Can't Stop All of Us on Friday, August 9, 2019

Setkání USS Nimitz (2004)

V listopadu 2004 upozornila USS Princeton na neznámý objekt, který se objevil na radaru asi 100 kilometrů od pobřeží San Diega. To byl ale teprve začátek. Celých následujících 14 dní pozorovali objekty, jež se objevily ve výšce 24 kilometrů nad mořem a pak se obrovskou rychlostí vrhly k hladině Pacifiku. Dvě stíhačky z USS Nimitz letěly místo dopadu jednoho z objektů prozkoumat. Jejich piloti vypověděli, že na místě viděli nejdříve neklidnou hladinu vody, která jako by se vařila, a pak se nad ní objevil záhadný oválný objekt ve tvaru kapsle. Pokusili se jej zadržet, ale vyrazil obrovskou rychlostí pryč a na radaru se objevil o 100 kilometrů dál. Pohyboval se údajně trojnásobkem rychlosti zvuku a víc než dvakrát rychleji než stíhačky.

Létající talíř nad mezinárodním letištěm Chicago O’Hare (2006)

12 zaměstnanců letiště a také několik lidí mimo areál podalo 6. listopadu 2006 svědectví o temně šedém kovovém plavidle vznášejícím se po 16:00 nad Gate C17. Objekt byl údajně téměř nehybný po dobu 5 minut a pak prudce vystřelil do mraků, v nichž udělal tak velký otvor, že piloti a letištní personál mohli skrz něj vidět modré nebe. Radar ale nic neukázal.

Stephenwillská pozorování (2008)

Malé texaské městečko Stephenwille to v lednu 2008 dotáhlo do celostátních novinových titulků, když desítky tamních rezidentů nahlásily pozorování záhadných bílých světel nad dálnicí 67. Světla se nejdřív držela v jediném horizontálně situovaném oblouku a pak utvořila vertikální, paralelní linky. Místní pilot odhadl, že vzdálenost, na níž se rozprostírala, byla okolo dvou kilometrů velká. Když U.S. Air Force později prohlásilo, že v oblasti tou dobou přelétaly stíhačky, místní odmítli tomuto vysvětlení věřit, protože světla nejenže údajně letěla rychlostí kolem 4 500 km/h, ale navíc nebyl slyšet vůbec žádný zvuk.

Pentagon Releases UFO Video; Watch Go Fast(2015) Video Here

US Navy department has officialy released three UFO videos that its pilots had captured in the year 2004 and 2015. First video, named - Nimitz is from the year 2004, the second and the third video - Go Fast and Gimbal - are from the year 2015. This is the #GoFast video that was recorded in the year 2015.

Posted by MyShorts - Malaysian News Updates In 60 Words on Tuesday, April 28, 2020

Video pilota z USS Roosevelt známé jako „Go Fast“ (2015)

Záběry neznámého úkazu nad mořem pořídil pilot stíhačky z USS Theodor Roosevelt poblíž pobřeží Floridy v roce 2015. To, co na nich je, velmi připomíná už zmíněné pozorování z roku 2004 – bílý zhruba 14metrový ovál pilot zaznamenal ve výšce 7 a půl kilometru nad Atlantikem. Když odlétal, rotoval objekt okolo své osy.

Uspokojivé vysvětlení se zatím nenašlo ani pro jedno z výše popsaných setkání s neidentifikovatelnými vzdušnými jevy. Spojené státy nicméně od dob roswellského incidentu radikálně změnily přistup a v současnosti o UFO, respektive UAP, dokonce pořádají i konference. Chtějí, aby se piloti a jiní armádní zaměstnanci nebáli o podobných záležitostech podat svědectví, protože, jak padlo na první konferenci o UFO od roku 1966, mají za to, že jde o otázku národní bezpečnosti.

Zdroj: History

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom