Muž se v horách střetl s UFO. Detailně popsal zážitek, u kterého měl dalšího svědka

Existuje mnoho svědectví lidí, kteří popsali své setkání s neidentifikovatelným létajícím objektem. Tento muž ho zažil na vlastní oči v roce 1999 na Aljašce.

Muž byl na konci 90. let vyslán spolu se svými dvěma spolupracovníky, aby opravil navigační radar na Aljašce. „Navigační systém v Cold Bay je hodně důležitý. Když tahle navigace nefunguje, může to zavinit různá zpoždění. Navíc se používá jako naváděcí bod pro lety, které létají nad Cold Bay. My jsme tam byli první den na údržbě a do všech stran byly vidět sopky a ledovce. Na obloze nebyl ani mráček. S kolegou jsme zaparkovali auto a dívali jsme se na sopku Shishaldin,“ začínal své vyprávění muž, který si přál zůstat v anonymitě.

Popis setkání

„Najednou se zprava přiblížil stříbrný kovově lesklý disk a letěl opravdu hodně velkou rychlostí. Sledovali jsme ho asi 8 km a tu vzdálenost urazil za chviličku. A pak se to najednou u úpatí sopky zastavilo,“ popisuje muž v dokumentu Americká vyšetřování UFO na Prima ZOOM sled nevysvětlitelných událostí, jichž byl svědkem společně se svým kolegou.

„Najednou to vystřelilo vertikálně do vzduchu ke špičce té sopky a tam se to zase asi na minutu nebo dvě zastavilo. Pak to odletělo a nenechávalo to žádnou stopu. Prostě to zmizelo a já nevím, jak to mohl ten disk udělat, ale viděl jsem to na vlastní oči,“ upřesňuje své svědectví.

Výraz „létající talíř“ vymyslel pilot

Nejvíce případů novodobé historie pozorování UFO bylo evidováno na území Spojených států amerických. První zdokumentovaný je z roku 1947. Pilot Kenneth Arnold tehdy spatřil nad Kaskádovým pohořím devět zvláštních létajících objektů. Ty popsal jako „talířky, které hodíte přes vodní hladinu“. A právě zde se zrodil výraz „létající talíř“, který známe dnes. Jejich rychlost tehdy odhadl na při nejmenším 1 700 kilometrů za hodinu a objekty sledoval zhruba tři a půl minuty.

Zdroj: Encyclopedia Britannica

Šarlota Chmelařová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom