Americký prezident spatřil UFO. Událost potvrdil i pilot letadla

Případů, kdy se lidé setkali s UFO, existuje nespočet. Jedním z nejslavnějších je ten, jehož byl mimo jiné účasten i tehdy teprve budoucí prezident USA, guvernér Kalifornie Ronald Reagan. Setkání s neidentifikovatelným objektem potvrdil i jeho pilot.

Psalo se 19. září roku 1974, Ronald Reagan byl v té době guvernérem Kalifornie a letěl na benefiční akci v Bakersfieldu. Doprovod mu v letadle dělala pouze jeho ochranka. Jenomže běžný pracovní let narušilo něco, co zanechalo všechny zúčastněné včetně pilota v šoku. Ve výšce zhruba 10,5 kilometru spatřili záhadnou světelnou kouli, která letěla přímo vedle nich.

V reakci na to dostal pilot od Reagana povel, že má objekt sledovat. Poté, co přistáli, Reagan nadšeně vyprávěl, že viděl UFO. Jeho pilot a plukovník letectva Bill Painter jeho slova potvrdil. „Vypadalo to, že se UFO protáhlo a pak najednou vystřelilo na oblohu,“ popisoval zkušenost s neidentifikovatelným létajícím předmětem Painter.

Reaganova fascinace a víra v mimozemšťany

Podle historiků to byla právě tato událost, která zažehla Reaganův zájem a víru v UFO. V jednom ze svých projevů OSN se například pokusil uklidnit napětí mezi Spojenými státy a Sovětským svazem konstatováním, že mezi nimi jako státy není velký rozdíl. Vyzval lid, aby si představil, jak bychom se jako lidstvo spojili v případě, že by nás napadla mimozemská civilizace. „Co kdyby náš celý svět ohrožovala nějaká vnější síla z vesmíru či jiné planety?“ ptal se ve svém projevu z roku 1987. „Zjistili bychom, že mezi námi nejsou žádné rozdíly,“ snažil se urovnávat situaci a pokračoval. „Možná, že potřebujeme nějakou univerzální hrozbu zvenčí, která nás přiměje nalézt společné pouto.“

Zdroj: Reagan Library

Šarlota Chmelařová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom