6. září 2022 06:00

Americký Orlík vydal pět nových mrtvol. Vrazi chtějí zabránit odhalení až 300 těl

Největší americká člověkem vytvořená přehrada začala během obrovského sucha a horka vydávat svá tajemství. A jak se zdá, je to teprve začátek.

Americká přehrada Lake Mead, která se nachází asi 40 kilometrů od Las Vegas, poskytuje vodu Arizoně, Kalifornii i části Mexika. Jenže plné kapacity nedosáhla už třicet let. A co víc, v květnu roku 2022 kvůli dlouhotrvajícímu suchu a horku dosáhla její hladina úplného minima. Vyschlé dno přitahuje různé hledače pokladů, spolu s potopenými hausbóty se ale z vody začaly vynořovat i velice nepěkné věci. Především tam našli pět mrtvol.

The body found in a barrel at Lake Mead may have been underwater for as long as four decades and more bodies are likely...

Posted by Republican Security Council on Monday, May 2, 2022

Mrtvola v sudu

Jednu se teď vyšetřovatelům povedlo identifikovat s pomocí analýzy DNA. Jedná se o ostatky dvaačtyřicetiletého Thomase Erndta, který v srpnu roku 2002 údajně seskočil do vody z lodi a od té doby ho nikdo neviděl. Erndt ale rozhodně není jediný utopený člověk, který se na dně Lake Mead skrývá. Podle oficiálních statistik se od 30. let 20. století v jezeře utopilo na 300 lidí, jejichž těla se nikdy nepovedlo najít.

Jezero ale skrývá ještě něco horšího. Jedno z pěti těl, které ve vyschlých částech jezera objevili, bylo totiž nacpané v sudu a vyšetřovatelé teď potvrdili, že jde jednoznačně o oběť vraždy – někdo toho člověka zastřelil, nacpal do sudu a hodil do přehrady. Pokud vám to zní povědomě, tak ano, připomíná to modus operandi známých českých orlických vrahů, s tímhle ale rozhodně nemají nic společného. Vražda se navíc podle vyšetřovatelů odehrála už v osmdesátých letech.

Pravděpodobně ji mají na svědomí mafiáni z nedalekého Las Vegas. O tom, že do jezera házejí mrtvoly, se mezi místními už dlouho vypráví, a podle SkyNews se dokonce bývalý advokát několika členů tamní mafie po tomto děsivém nálezu zmínil, že se jeho klienti začali živě zajímat o řešení klimatických problémů. Těžko tak říct, co může další sucho ještě donutit přehradu vydat.

Zdroj: Newsweek

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom