8. února 2023 10:00

Prima+ startuje se skvělými dokumenty. Tyto filmy a seriály nesmíte minout

Startuje streamovací služba prima+, která nabízí plnou náruč dokumentárních seriálů a filmů. Můžete se těšit na nádherné záběry exotické přírody, pohled do zákulisí jednoho obchodního kolosu, vyšetřování skutečných zločinů, zaobírání se situací ve farmacii či vhled do soukromí známých osobností.

Dokumentární krásy přírody

Z dokumentárních filmů se na nové streamovací službě prima+ můžete těšit mimo jiné na snímek Země – Den na zázračné planetě. Ten divákům nabídne několik pohledů do života různých zvířat, zároveň nás ale provede i rozličnými typy prostředí. Od hor k ostrovům, od džungle po velkoměsto, to vše je zahrnuto v jednom výborném dokumentu, jímž provázejí Robert Redford a Jackie Chan. Nejedná se však o jediný přírodopisný snímek v nabídce, arktické pláně totiž prozkoumá dokument Neznámá Arktida.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Z dalších filmů v nabídce určitě zaujme německý snímek Tichá pandemie o boji vědců se stále rostoucí rezistencí vůči antibiotikům, případně film Vedlejší účinky léků. Ten se zabývá úskalími, vyplývajícími z výroby a testování léčiv.

Krimi, byznys i královská rodina

Jak vypadá zboží, které není na prodej, jak se jeho neprodejnost určí a co se s ním stane? Francouzský film Amazon: Neomezené ambice největšího světového obchodu nás zavede do známého obchodního řetězce a poskytne nám pohled do odvětví, o kterém se zase tolik nemluví – do politiky vyřazování produktů.

V nabídce seriálů si na své přijdou i milovníci kriminálních pořadů. Uvidíte například dokumentární sérii Vražedný národ, která mapuje krvavé zločiny, jež se odehrály na půdě Spojených států. V pořadu vystupují jak příslušníci orgánů činných v trestním řízení, tak svědkové či příbuzní pachatelů i obětí. Společně zde rozebírají nejen samotné hrůzné činy, ale i okolnosti, které jim předcházely.

Kromě toho se s dvoudílnou minisérií Princ Charles: Doma v Cornwallu podíváme na to, jak se současný britský král staral o své vévodství, panovníka tak uvidíme v nezvykle civilní poloze během péče o venkovské statky. Svého vlastního dokumentárního seriálu se nicméně dočkal i nejslavnější současný podnikatel Elon Musk. Série Show Elona Muska nás skrze výpovědi jeho kolegů, zaměstnanců, blízkých, ale i Muska samotného provede jeho krušnou kariérou.

Dokumentární nabídku můžete na prima+ využívat už od 8. února.

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom