10. května 2023 06:00

Muž prožil klinickou smrt a zázračně ožil. Detailně popsal, co viděl během umírání

Naděje na to, že se ho povede resuscitovat, byly malé, ale přesto žije. A díky tomu může vyprávět o tom, co viděl za oponou smrti.

Pětapadesátiletý Angličan Kevin Hill o život bojoval od roku 2021. Tehdy mu začaly otékat nohy a lékaři přišli na to, že jeho srdeční chlopeň má jen dvě části místo tří. Všichni doufali, že se jeho stav zlepší po operaci, jenže ta u něj spustila vzácné, ale o to děsivější onemocnění zvané kalcifylaxe.

To způsobuje, že se postiženému v malých cévkách v kožní a tukové tkáni hromadí vápník, což vede nejen ke strašlivé bolesti, ale taky krvácení a nekróze. Naděje na uzdravení bývají malé.

Přečtěte si také: Uvědomí si člověk, že zemřel? Podle děsivého výzkumu ano

„Tu nemoc jsem měl měsíce. Pojídala mi kůži,“ vzpomíná v rozhovoru pro zpravodajský web Derby Telegraph. Nikoho nepřekvapilo, že se Kevinovo nemocné srdce zastavilo poté, co během pár hodin ztratil skoro 2,5 litru krve.

Viděl, co se děje kolem

Lékaři ho začali okamžitě oživovat, podle všech kritérií byl ale Kevin po dobu několika minut mrtvý. Jeho zážitky ale chvílí, kdy upadl do bezvědomí, nekončí…

Nekoukal jsem na svoje tělo shora, jak se často vypráví, ale rozhodně jsem byl mimo něj,tvrdí. „Bylo to jako bych byl v říši duchů. Byl jsem při vědomí a věděl jsem, co se děje, ale byl jsem s tím v míru… Věděl jsem, že krvácím a že je to vážné. A personál běhal ke mně a pryč a snažil se to krvácení zastavit…“

Přečtěte si také: Co se děje po smrti s lidským tělem? Detailní popis rozkladu člověka

Tenhle příběh může podle lékařů vyprávět jen díky obrovskému štěstí, protože jeho stav byl téměř beznadějný. Dokonce mu vymysleli přezdívku „Zázračný muž“. Kevin to ale celé vnímá jinak: „Věděl jsem, že není můj čas zemřít.

Žádné bílé světlo na konci tunelu

Jeho popis událostí a toho,  jak v míru se cítil, celkem odpovídá tomu, co lidé s posmrtnou zkušeností popisují. Na rozdíl od mnohých ale neviděl žádné bílé světlo na konci tunelu a místo návratu zpět do svého těla tvrdí, že se po onom zvláštním prožitku najednou probudil na svém lůžku a v strašlivých bolestech. Nemoc se mu nakonec povedlo porazit a díky tomu se teď se světem může podělit o to, co prožil.

Zdroj: Derby Telegraph

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom