UFO se vzneslo nad americkou vojenskou základnu. Svědectví vojáků se dokonale shodují

Pozorování UFO je globálním fenoménem a snahu osvětlit podivné výjevy mají v poslední době dokonce i NASA a Pentagon. Některé příběhy zní nicméně skutečně neuvěřitelně.

David Marceau sloužil mezi roky 1990–1998 jako americký voják v záloze a účastnil se mimo jiné vojenského výcviku na kanadské základně Gagetown v Novém Brunšviku. 1. srpna 1992 zde zažil výjimečnou událost, když během rutinního cvičení spatřil podivný úkaz nad lesem. O celé záležitosti se bál roky mluvit, nebyl však jediným svědkem celé události.

Výjev nad lesem

David Marceau v dokumentární sérii Neidentifikováno: Americká vyšetřování UFO popsal, jak se počátkem srpna 1992 potkaly na základně Gagetown jednotky z různých částí země, aby společně cvičily rutinní vojenské procesy. Marceau byl vyslán společně s kolegou, jehož jméno nechce prozradit (informuje o něm pouze jako o Mikeovi), na hlídku prvního a třetího stanoviště, přičemž Marceau stál přímo u muničního skladu.

Ve 23:20 začal mít pocit, že je pozorován neznámou bytostí. Posléze se nad stromy objevilo podivné plavidlo, které mělo dle odhadu 60 metrů na délku a zhruba 30 metrů na šířku. Marceau byl výjevem paralyzován a jak sám přiznal, byl od začátku přesvědčen, že nejde o lidské plavidlo. Zaútočit nicméně nemohl ani kdyby chtěl, v rámci cvičení neměl zbraň nabitou.

Mimozemšťané, nebo špionáž?

Loď se dle Marceaua postupně přesunovala a zmizela v dáli. Během svého letu měla vydávat zvuk šumící televize. Marceau si – vcelku logicky – myslel, že se zbláznil, o to více ho zaskočila skutečnost, že UFO potvrdil i jeh o cvičný partner z druhé strany lesa. S takzvaným Mikem se podařilo natočit rozhovor přes telefon, kde popsal plavidlo zcela totožně jako David Marceau.

Podle tvůrců dokumentu Neidentifikováno: Americká vyšetřování UFO popis neznámého objektu odpovídá třem z pěti faktorů, které jsou s UFO spojovány: Okamžité zrychlení, antigravitace a nadzvuková rychlost. Je nicméně otázkou, co svědci na místě události skutečně viděli. Bývalý asistent ministra obrany USA, Christopher Mellon, se totiž kupříkladu domnívá, že ve hře může být i špionáž.

Základna Gagetown leží na severní hranici USA s Kanadou a slouží jako cvičné místo jednotek pro obě země. Kanaďané jsou dokonce součástí obrany severu Spojených států a nedaleko se nacházejí i jaderné objekty. Jedná se tedy o ideální místo, které by mohlo potenciální špiony zajímat. Dávalo by to rozhodně větší smysl než návštěva z mimozemské civilizace.

Zdroj: That UFO Podcast / Dokument Neidentifikováno: Americká vyšetřování UFO / Daily Mail

Petr Semecký

redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom