62 dětí spatřilo UFO a komunikovalo s posádkou. Svědectví podpořil i profesor z Harvardu

Přísně tajné projekty UFO Odtajněno S1 (6) – Mimozemšťané v Africe

Zjevení mimozemšťanů a neznámých objektů jsou celosvětovým fenoménem. Zkušenost s podivnými plavidly se objevuje v mnoha zemích. Kromě Spojených států amerických nebo východní Evropy byl podobný zážitek popsán i v Africe. Případ prestižní zimbabwské školy Ariel je jedním z nejzvláštnějších případů svého druhu.

To, co můžeme popsat jako návštěvu z jiného světa, se stalo v září roku 1994 v zimbabwské komunitě Ruwa. Kolem desáté hodiny dopoledne se 62 žáků elitního vzdělávacího zařízení Ariel vydalo na školní dvůr, aby zde strávili přestávku. Co se ale zprvu jevilo jako celkem obyčejné dopoledne, se brzy změnilo v bizarní zážitek. Mezi stromy se totiž objevily podivné velké disky, které začaly přistávat.

Den, kdy se zastavila škola

Z disků vystoupily čtyři bytosti v černém, jež byly až na detaily podobné lidem. Odlišovala je vosková kůže a nebývale pronikavé oči. A také skutečnost, že komunikovaly telepaticky, což překvapené děti poznaly záhy, jelikož jim návštěvníci začali předávat zásadní poselství, které uslyšíte v pořadu Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno na Prima ZOOM. Podle všeho jim ležel na srdci stav naší planety, varovali před ničením životního prostředí a přílišným technologickým pokrokem, který by mohl životnímu prostředí ublížit. Jakmile se vyjádřili, vrátili se návštěvníci do svých plavidel a zmizeli.

Učitelé měli v tu dobu schůzi, takže jedinými svědky byly právě děti, jimž pochopitelně nikdo nevěřil a výuka dál probíhala zcela normálně. V domácnostech dětí ale incident vzbudil rozruch, který překročil hranice Ruwy a přilákal ufoložku a spisovatelku Cynthiu Hind, jež začala mezi dětmi sbírat informace. Později si ke svému vyšetřování přizvala Johna Macka, kdysi váženého harvardského profesora psychologie, jemuž zájem o kontakty s UFO poškodil v akademických kruzích pověst.

Velké rozčarování

Dvojice vyšetřovatelů měla k dispozici zdánlivě neprůstřelné argumenty, konkrétně shodné výpovědi dětí a obrázky, které jim nakreslily. Na nich byly bytosti vyobrazeny jako „standardní“ mimozemšťané, tedy holohlavé štíhlé postavy s velkýma očima. Podle tvrzení Hind pocházely všechny děti z vesnice, kde často neměly ani televizi, takže těžko mohly podobu návštěvníků okopírovat. V senzačních závěrech ale skeptikové našli povážlivé trhliny.

Čtěte také: 5 nejzábavnějších komedií s mimozemšťany: Od Galaxy Questu k Mužům v černém

V první řadě se příliš neslučovalo se skutečností tvrzení, že děti neměly televizi. Pocházely z bohatých rodin, které si mohly školu Ariel dovolit, takže nežily v nuzných chatrčích. Zároveň odpůrci zpochybnili závěr, že se děti ve výpovědi shodovaly. Což o to, výpovědi skutečně byly stejné, nicméně Hind vyslýchala děti po skupinách, nikoli každé zvlášť, takže není těžké si představit, že se děti mohly navzájem ovlivnit a vytvořit totožnou verzi.

Zároveň je tu také skutečnost, že sám Mack byl vášnivým ekologem stejně jako vášnivým ufologem, a tak vznikly pochybnosti, jestli ekologické poselství mimozemšťanů nebylo spíše jeho poselstvím. Ať už se však toho dne stalo cokoliv, dodnes neexistuje žádný důkaz, jenž by do celé věci nesl světlo.

Zdroje: ATI / Daily Mail

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom