11. června 2024 13:30
Adam Vala

Žirafa si vytáhla dvouleté dítě přímo z auta. Děsivé chvíle zachytila kamera

Hororové okamžiky zažila rodina na výletě v texaském zooparku. Chtěla snad žirafa dvouleté dítě sníst?

Projížďky na safari jsou oblíbenou kratochvílí dětí i dospělých. Zvlášť, když se můžete mezi volně se pohybující zvířata vydat ve vlastním autě. Aniž byste opustili zemi, ve které žijete, můžete si alespoň na chvíli připadat jako v Africe a sledovat slony, zebry nebo třeba žirafy. Jen musíte mít neustále na paměti, že zvířata jsou stále zvířata a během sekundy se může stát něco, s čím jste vůbec nepočítali. Přesně jako v případě rodiny, která se vydala do zooparku Fossil Rim Wildlife Center v Texasu a nebyla připravená na to, že se žirafě tak moc „zalíbí“ jejich dvouletá dcera.

Přečtěte si také: Ženě serval obličej a utrhal ruce. Agresivního šimpanze nezastavil ani nůž v zádech

Z idyly horor

Rodina Totenových projížděla místem, kde se pohybovaly žirafy a malá Paisley chtěla jednu z nich nakrmit. Celá situace je zachycena hned na dvou záběrech a demonstruje, že stačí opravdu málo k tomu, aby se idylka změnila ve velmi vážnou situaci. Když totiž pamlsků chtivá žirafa pátrala dál, zda u sebe Paisley nemá něco dalšího k snědku, chytla ji za tričko a začala holčičku vytahovat z otevřené korby pickupu. Naštěstí pohotová matka rychle přitáhla dítě zpět, takže se nedostalo do nebezpečné výšky a skončilo opět na svém místě.

„Srdce se mi zastavilo, bylo mi špatně a měl jsem strach,“ řekl otec holčičky Jason Toten v rozhovoru se CBS. Dodal také, že podle něj neporušili žádné z pravidel parku a vysloveně zmínil, že zvířata nekrmili z ruky. Samotné video ale odhaluje, že Paisley nabízela žirafě pamlsek ze své malé dlaně a už tam patrně hrozilo, že velké zvíře chytne celou ruku a vytáhne holčičku z auta. Bez ohledu na to ale vedení parku oznámilo, že se bude pravidly znovu zabývat a přijme taková opatření, aby k podobnému incidentu nedošlo.

Mohlo by vás zajímat: Zemřel slavný obézní makak jménem Godzilla. V podstatě ho zabili neukáznění turisté

„S okamžitou platností už nebudeme umožňovat hostům projíždět parkem na korbách pickupů,“ uvedl zástupce parku pro CBS. Dalšími opatřeními se nyní vedení zabývá a přijde s nimi v dohledné době. Podstatné ale je, že se dvouleté Paisley nic nestalo a že rodiče neodešli s tak špatnou zkušeností, aby se nechtěli do parku někdy v budoucnu vrátit. „Nejsme naštvaní na žirafu. Nejsme naštvaní na park,“ uzavřel celou záležitost Jason Toten.

Zdroj: CBS, NBC

Video, které jste mohli minout: Papoušci jako zábavní společníci, kterým samota nesvědčí

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom