10. října 2023 01:30

Mladé milence téměř uřízl hlavu. Lukáš Kopecký dostal za brutální vraždu výjimečný trest

Psalo se 9. června 2011, když Lukáš Kopecký ve zlínském bytě brutálním způsobem usmrtil svou teprve devatenáctiletou milenku Martinu. O několik hodin později ji partner našel po návratu z práce. Vrchní soud v Olomouci pak Kopeckého poslal na 25 let do vězení.

Bizarní pohled na místo činu se v červnu roku 2011 naskytl policistům v Hulíně na Kroměřížsku. Mladík po příchodu z práce doma nalezl mrtvou svou přítelkyni Martinu. Teprve devatenáctiletá dívka neměla nejmenší šanci brutální vraždu přežít. Čin se zařadil mezi ty nejsurovější, jaké se ve Zlínském kraji za poslední roky odehrály.

Čtěte více: Bestiální československý vrah spáchal 127 trestných činů. Odhalila ho náhoda

Vybočování z řady

Lukáš Kopecký se už jako dítě začal zajímat o sport a nejvíce ho zaujal box. Této bojové disciplíně dal také přednost před školou, a proto má pouze základní vzdělání. V ringu byl sice zápasníkem, který nešel pro tvrdou ránu daleko, ale mezi ženami byl oblíbený. Jak sám tvrdí, ženy se mu vždy líbily, ať už byly velké, malé, štíhlé či oplácané. Nezastírá, že nějaký čas strávil také v přítomnosti žen poskytujících sexuální služby za finanční odměnu. I když si našel přítelkyni, zálety si neodpustil. Právě jeho přítelkyně ho seznámila se svou kamarádkou Martinou, s níž rovněž navázal milenecký vztah.

Poměr s brutálním koncem

Kopecký za Martinou pravidelně docházel, později se ale dozvěděl, že je jeho partnerka těhotná, o čemž se Martinu rozhodl informovat. Nejprve s ní měl pohlavní styk, poté došlo ke slovní přestřelce, přičemž tou dobou byl vrah ve zkušební době podmíněného odsouzení na sedm měsíců za vydírání.

Podle Kopeckého mu jeho oběť vyhrožovala, že jejich poměr vyzradí. Ve vzteku ji začal škrtit a když ztratila vědomí, nabyl dojmu, že je po smrti. Začala se ale probírat, on proto zpanikařil, popadl kuchyňský nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí a jal se Martinu bodat do krku. Zasadil jí sedm hlubokých ran a téměř jí tak oddělil hlavu od těla.

Mohlo by vás zajímat: Příprava vraždy Sabiny Slonkové byla fiaskem od samého začátku. Najatý vrah byl policejní informátor

Táta za mřížemi

V prosinci 2011 Krajský soud ve Zlíně uložil Lukáši Kopeckému trest 22,5 roku vězení. Státní zástupce se odvolal a požadoval přísnější trest, čemuž vyhověl Vrchní soud v Olomouci. Ten zpřísnil vrahovi trest na 25 let za mřížemi.

Nedlouhou poté, co byl Kopecký poslán do vězení, přivedla jeho tehdejší přítelkyně na svět syna. Sám Kopecký tvrdil, že z počátku za ním i s dítětem chodila na návštěvy, později ale začali syna vozit jen rodiče a nyní už ho nějakou dobu neviděl vůbec.

V roce 2017 podala matka dítěte návrh na pozastavení rodičovské odpovědnosti trestaného, což odůvodnila nemožností řešení praktických záležitostí. Návrh byl nicméně zamítnut, protože nebylo prokázáno, že by Lukáš Kopecký jakýmkoliv způsobem činil proti zájmu syna.

Dokumentární sérii Bez lítosti sledujte každou neděli ve 21.30 u kolegů na Primě.

Zdroj: Dokument Bez lítosti / Deník.cz / iDnes.cz

Podívejte se na rozhovor reportérky Karolíny Oehmové:

Eliška Reiglová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom