5. července 2024 12:12

Video: Žralok u pobřeží Texasu napadl čtyři lidi, ženě vykousl kus lýtka

Jižní pobřeží Texasu v Den nezávislosti zachvátila panika, když na návštěvníky pláže několikrát zaútočil ten samý žralok.

Ve čtvrtek 4. července, kdy byl ve Spojených státech díky Dnu nezávislosti volný den, se začaly na tísňových linkách policie a záchranářů v South Padre Island na jihu Texasu množit hlášení o útocích žraloků. Nakonec byli v rozpětí dvou hodin se žralokem konfrontováni čtyři lidé, z nichž dva predátor pokousal. Později se ukázalo, že „pachatelem“ byl tentýž žralok.

Přečtěte si také: Brutální útok žraloků v bahamském letovisku. Podívejte se na děsivou rekonstrukci

Po prvním útoku policejní stanice na ostrově obdržela kolem 11 hodin dopoledne místního času zprávu o vážném pokousání žralokem. Když zraněnou ženu vytáhli z vody přihlížející, chyběl jí kus levého lýtka. Po poskytnutí základního ošetření záchranáři zraněnou převezli do nemocnice v Brownswille. Incident včetně žraloka kroužícího poblíž místa útoku zachytili očití svědkové:

Žralok zmizel na volné moře

Žralok později napadl a zranil dalšího člověka a vylekal dvojici koupajících se, z nichž jeden se zranil, když se mořského predátora snažil odehnat. Po útocích žralok zamířil na volné moře. Podle kapitána místní policie Chrise Dowdyho úřady neplánují, že by ho pronásledovaly. Také není známo, o jaký druh žraloka se jednalo. Příslušníci Pobřežní hlídky nicméně začali pláže monitorovat a do vzduchu vzlétl i dron.

Mohlo by vás také zajímat: Moře zbarvené krví a mrazivé záběry. Žralok útočil na texaské pláži, zranil čtyři lidi

Podle vyjádření úřadů nejsou podobné útoky žraloků v Texasu obvyklé. Pokud k takovému incidentu dojde, jedná se většinou ze strany žraloka o důsledek záměny člověka s potenciální kořistí. Úřady také vyzvaly návštěvníky pláží, aby se pokud možno nezdržovali poblíž velkých hejn rybího potěru, a pokud žraloka spatří, zachovali klid a nechali ho odplout.

Zdroj: ABC News, CNN

Video, které jste mohli minout: Útok žraloka připravil mladíka o nohu. Marnému boji o život přihlíželi bezmocní lidé

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom