28. května 2024 06:19

Brutální útok žraloků v bahamském letovisku. Podívejte se na děsivou rekonstrukci

Když žraloci útočí S6 (5) – Jordan Lindsay

Bahamy jsou velmi oblíbenou turistickou destinací, nabízející spoustu prostoru pro šnorchlování, potápění či prosté opalování se na pláži. Pro Jordan Lindseyovou, vysokoškolskou studentku na dovolené, se ale populární lokalita stala něčím mnohem horším a tragičtějším.

Rodina Lindseyových si v červnu roku 2019 užívala zaslouženou dovolenou na Rose Island, oblíbené oblasti bahamských ostrovů. Rose Island patří k oblíbeným místům pro šnorchlování, mimo jiné díky nebývalé atrakci – možnosti plavání s prasaty. Do výletní plavby na frekventované místo se Lindseyovi dostali na poslední chvíli díky ochotnému personálu. „Přeji si, aby nám tam nepustili, ale vmáčkli nás tam,“ prozradil v jednom z pozdějších rozhovorů Michael Lindsey, otec 21leté studentky a jejích dvou bratrů.

Čtěte také: Horor v luxusním resortu. Na Maledivách útočil žralok, muži téměř ukousl nohu

Vražedný útok

Michael Lindsey byl se svými dvěma syny a Jordaninou přítelkyní Giannou na jiné straně ostrova, než Jordan a její matka Kami, a tak jim nemohli pomoci s děsivou situací, která nastala. Rekonstrukci hrůzné události uvidíte v pořadu Když žraloci útočí na Prima ZOOM. Jordan náhle ucítila, jak se o ni cosi otřelo. Když si uvědomila, co to je, stihla jen vykřiknout „Mami!“, než se do ní zakousl žralok. Kami Lindseyová plavala dceři na pomoc. V té chvíli Jordan ohrožovali už dva žraloci.

Kami Lindseyová se konečně dostala k Jordan a snažila se ji odtáhnout do bezpečí. „Mami, blíží se další žralok,“ pronesla Jordan a byla to poslední slova, která od ní Kami slyšela. Třetí žralok matku pokousal, Kami se ale po úpěnlivém boji, při němž žraloka udeřila, podařilo dostat ji do bezpečí na ostrov, kde čekaly, až přijede pomoc. Jordan Lindseyová měla tržné rány na levé paži, na nohách a na hýždích, pravá paže jí chyběla. Konečně dorazila loď – bez lékařského vybavení. Posádka ovázala Jordaniny rány ručníkem a čekala na příjezd sanitky. Když se Jordan Lindseyová dostala do nemocnice, bylo už pozdě.

Na otázku, co by se mělo do budoucna změnit, odpověděl Jordanin otec Michael Lindsey jasným stanoviskem. „Rozhodně by měl mít každý z posádky zdravotnický výcvik. Od kapitána až dolů, každý by měl vědět, co při takové velké tragédii dělat. A mít vybavení pro zastavení krvácení nebo pro případ srdeční zástavy.“

Zdroje: ABC News/BBC

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský