24. května 2024 07:05

Žralok ukousnul ženě ruku. Doktoři nechápou, jak to mohla přežít

Když žraloci útočí S6 (5) – Tiffany Johnson

Žralok tygří patří k nejobávanějším žralokům. Na vlastní kůži to poznal manželský pár.

Žralok tygří dorůstá do délky až 4,5 metru a dosahuje váhy až 635 kg. Loví aktivněji než ostatní žraloci a jeho jídelníček je velice pestrý. Spořádá korýše, ryby, menší žraloky, ale dokonce i plasty, plechovky, uhlí či kanystry. Pro svou nevybíravost v jídle se mu přezdívá „mořská popelnice“ a je považován za velmi agresivního žraloka. V červnu 2017 se o tom přesvědčila i 34letá Tiffany Johnsonová.

Čtěte také: Horor v luxusním resortu. Na Maledivách útočil žralok, muži téměř ukousl nohu

Útok z hlubin

James a Tiffany Johnsonovi trávili dovolenou na ostrově Paradise Island na Bahamách. Oba si náležitě užívali šnorchlování a klidu, který jim přinášel kontakt s mořskou hlubinou. První komplikace nastala, když se Jamesovi udělalo nevolno a musel se vrátit na loď, jíž na místo šnorchlování přijeli. Tiffany slíbila, že jej bude za pár minut následovat, v pořadu Když žraloci útočí na Prima ZOOM ale uvidíte, jak velký rozdíl těch pár minut znamenalo. Na Tiffany se totiž v té chvíli vrhl žralok tygří.

Žena se snažila žralokovi uniknout a plavala dál i poté, co se jí zakousl do ruky. Nakonec se jí podařilo ze sevření predátora uniknout a doplavat k lodi, kde ji manžel vytáhl na palubu. Teprve tam se ukázal rozsah zranění – Tiffanyina paže končila loktem. Na lodi se nenacházela žádná lékárnička, a tak jí ránu ovázal osuškou. Žena byla ihned převezena do nemocnice, kde během pěti hodin podstoupila tři operace, a to včetně nervových štěpů.

„Ze zdravotnického hlediska nedává vůbec žádný smysl, že jsem naživu. Nepotřebovala jsem ani krevní transfúzi, byl to učiněný zázrak,“ komentovala Tiffany Johnsonová svůj boj o život. Během následujících dvou let vystřídala tři protetické náhrady, ale ani jedna z nich jí neumožňovala žít plnohodnotný život nebo se starat o její tři děti. Dnes žije s pokročilou robotickou rukou, která jí pomáhá žít život téměř tak jako před incidentem. Šnorchlování se čas od času věnuje dodnes.

Zdroje: Seattle Times/Daily Mail

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom