13. května 2024 16:40

Muž spadl mezi dvacet hladových žraloků. Dva z nich na něj ihned zaútočili

Žraloci na čtyřiadvacetiletého mladíka zaútočili, když přímo mezi ně vypadl z lodi.

Teprve 24letý Marlin Wakeman zažil na vlastní kůži noční můru mnoha fanoušků Spielbergových Čelistí a měl tolik štěstí, že o tom může vyprávět. Během přípravy na zakotvení v přístavu na ostrově Long Island na Bahamách uklouznul a zřítil se z lodi přímo mezi víc než dvacítku žraloků.

Za normálních okolností by Marlin s těmito nebezpečnými podmořskými predátory možná ani takové problémy neměl. Jeden z místních rybářů ale zrovna v té chvíli do moře naházel mrtvé ryby a žraloci se jimi krmili.

Prokousnutá čéška a krvácení

Snažil jsem se vytáhnout zpět na loď,“ popsal Marlin svůj otřesný zážitek později v rozhovoru s novináři, „a v tu chvíli se do mě jeden ze žraloků zakousnul a stáhnul mě pod vodu. Měl jsem obrovské štěstí, že se celkem rychle pustil a ani se nesnažil zatřást hlavou, aby si ze mě mohl sousto ukousnout.“

Než se Marlin vzpamatoval, zaútočil na něj další žralok. Ten mu narazil do pravého ramene a Marlin na chvíli ztratil orientaci. Naštěstí se mu ale nakonec povedlo se vytáhnout zpět na loď a zavolat o pomoc.

Mohlo by vás zajímat: Útok žraloka v Chorvatsku? Lidi vyděsily snímky predátora. Expert přišel s vysvětlením

Kapitán mu ihned závažná poranění ošetřil, zpomalil krvácení a zavolal záchranáře, kteří mladíka dopravili do nemocnice. Odtamtud ho ihned po vyšetření letecky transportovali do traumacentra na Floridě. Lékaři zjistili, že ho od smrti dělilo jen pár milimetrů. Kdyby se mu žralok do stehna zakousnul hlouběji, už by mu roztrhnul tepnu.

Marlin musel podstoupit operaci a čeká ho dlouhá rekonvalescence, protože mu žralok mimo jiné prokousnul i kolenní čéšku. Nakonec by se však podle lékařů měl úplně uzdravit.

Zdroj: Palm Beach Post, Click Orlando.com, WPTV

Mohli jste minout: Mistři bolesti a kalifornský plochozubý žralok.

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom