9. května 2024 14:25
Adam Vala

Muž natočil ryby pršící z nebe. Těžko uvěřitelné video rychle dostalo vysvětlení

Internetem se šíří video, ve kterém skutečně uvidíte padat ryby z nebe. Má tato anomálie nějaké uspokojivé vysvětlení?

Pokud si říkáte, že už jste viděli všechno, máme pro vás něco, co na vašem seznamu patrně chybí. Věřte nevěřte, ale v Íránu pršely z nebe ryby. Svědectví přináší muž, který celou situaci natočil a v krátkém videu se o ní podělil se světem. Ten v němém úžasu sleduje, jak dokonce jednu rybu chytne a ukáže ji zblízka. Jak se něco takového mohlo stát?

Za vším zřejmě hledej tornádo

Ryby pršely z nebe v oblasti jihozápadního Íránu, konkrétně u města Jásúdž. Video začíná šokovaným pohledem na padající ryby z nebe a pokračuje tím, když autor jednu z ryb ve zcela nečekaném prostředí sebere ze země.

Mohlo by vás zajímat: Až dvoumetrový kolos rozdávající elektrické šoky. Podívejte se, jak bolí rána od paúhoře

Původní video a kopie, které se rychle objevily na sociálních sítích, nasbíraly miliony zhlédnutí a mnoho veselých komentářů. Někteří lidé se ale správně ptají, jak je něco takového možné, a proč se do oblak dostaly právě ryby?

Vysvětlení je poměrně prosté, byť zatím nebylo vědecky potvrzeno. Je nicméně velmi pravděpodobné, že byly ryby vyneseny do vzduchu tornádem, které se mělo oblastí prohnat krátce před pořízením videa. Ostatně, list Iran International potvrdil, že ve 21 regionech Íránu je povodňová situace, hustě prší a na místech jsou hlášeny silné bouřky. Vše tedy zřejmě souvisí a žádný konec světa se nekoná. Alespoň prozatím.

Zdroj: Meteored - X, Iran International

Video, které jste mohli minout: Ničivé tornádo připravilo rodinu z USA o všechno. Lovec bouřek je zachránil na poslední chvíli

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom