26. dubna 2024 10:12

Bohatí a slavní budou žít v luxusních ponorkách. Podívejte se, jak se jim bude bydlet pod mořem

Miliardáři mají nový trend – rozšíření svých honosných sídel do podmořských hloubek. Rakouská společnost Migaloo odhalila ambiciózní obchodní záměr, který luxusní sídla přenese do zcela nového prostředí.

Hlavním tahákem je ponorka M5, 165 metrů dlouhá, 23 metrů široká a schopná uplout 15 000 km rychlostí až 20 uzlů. Plavidlo funguje jako ponorka i jako výletní jachta. „Rozměry hybridu jachty a ponorky, stylizace interiérů a exteriérů jsou zcela na majiteli,“ vysvětluje Migaloo výhody nového produktu.

Dvě miliardy pod mořem

Klasický design superjachty zahrnuje helipad, bazén a saunu, tělocvičnu, domácí kino, prostory pro večírky s mixážním pultem a spoustu dalšího prostoru pro různá využití. Dokonce mohou disponovat i podvodní stanicí pro krmení žraloků. „Majitelé hledají soukromí, bezpečí a ochranu pro sebe, své hosty a jejich cennosti,“ říká ředitel společnosti Christian Gumpold. Bezpečí svým systémem zajišťuje americká partnerská společnost SAFE, slibující bezpečnostní služby nad hranicí vojenské úrovně.

Čtěte také: Ponorková superjachta ve stylu padoucha z Bonda: Má bazén, kino i posilovnu

Výhledově se tak bohatí klienti mohou těšit na luxusní sídlo schopné plout pod hladinou i na hladině, špičkově zabezpečené a štědře vybavené, které je navíc možné upravit přímo na míru. Přesná cena superjachty se vzhledem k úpravám na zakázku těžko odhaduje, nicméně základní verze by se mohla vyšplhat na dvě miliardy dolarů. Jak budou ponorky boháčů vypadat, se můžete podívat v galerii.

Zdroje: Superyacht Times/CNN

Mohli jste minout: Jak vypadá tajný Putinův palác za 29 miliard?

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom