UFO nad Jeruzalémem zachytila hned tři videa. Fantastická událost nicméně budí podezření

Vetřelci dávnověku XIV (5) – Ufo nad Jeruzalémem

Podivný úkaz nad slavným náboženským místem vzbudil pozornost řady médií a konspiračních teoretiků. Jak ale správně tušíte, vznáší se nad ním jistá pochybnost.

Zjevení UFO se zdají být natolik častým fenoménem, že už je skoro jde brát jako pevnou součást reality. O to víc stojí za to rozlišovat, nakolik je to něco, čímž se stojí za to zabývat, a nakolik fake news, jež nevyžadují delší studium. Alespoň takovou diskuzi rozpoutal roku 2011 incident v Jeruzalémě, který vyvolal náboženské debaty, pozdvihl zájem konspiračních teoretiků a přiměl nejeden server poukázat na jeho velice vratkou věrohodnost.

Příliš dokonalý záběr

Skalní chrám na Chrámové hoře v Jeruzalémě patří k nejtypičtějším posvátným místům, a tak vzbudilo jistou senzaci, když se nad ním 28. ledna 2011 objevila podivná koule světla. Nejdříve se snesla z nebe a pár okamžiků se vznášela nad chrámem, načež se opět vznesla a zmizela na obloze. Někteří muslimové měli incident za zjevení Mohameda, pro židovskou část obyvatel měl incident taktéž náboženský význam. Ateisté se mohli spokojit s možností, že se jednalo o mimozemskou aktivitu.

Čtěte také: Rudé UFO velké jako fotbalové hřiště. Nad základnou v USA se rozpoutalo peklo, říká oficír

Zároveň se objevili první signály, že se o autenticitě incidentu dá s úspěchem pochybovat. Událost totiž zprostředkovala především tři různá videa, z nichž jedno uvidíte v pořadu Vetřelci dávnověku na Prima ZOOM. Třebaže každé video zachycuje událost z jiného úhlu, poskytují podivně ucelený obraz celého incidentu. Navíc byla všechna zveřejněna anonymně, což je zvláštní samo o sobě, protože většina pozorovatelů UFO se snaží zviditelnit. Ať už ale šlo o podvrh nebo ne, videa bezesporu způsobila značný rozruch.

Zdroj: NBC/Sydney Morning Herald

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom