Francouzský pilot se střetl s UFO v 6 km nad zemí. Francie řeší dva úkazy denně

Vetřelci dávnověku S14 (3) – Srážka s UFO

Sledování neidentifikovatelných létajících objektů se stále netěší vší serióznosti, a tak jen málokterá země udržuje program na sledování UAP. Jednou z nich je Francie, která na zvláštní fenomén vyčlenila celou jednu agenturu.

V Toulouse sídlí nejen největší kosmická agentura v Evropě, ale také Skupina pro výzkum a informace o fenoménu neidentifikovatelných vzdušných předmětů. Známější je ale pod zkratkou svého původního názvu Geipan. Každé hlášení prověřuje jedenáctistránkovým dotazníkem, zatím ale žádné mimozemšťany oficiálně neodhalila. Přestože denně zaznamená dvě hlášení UAP (dříve UFO), většinou pátrání končí u čínských lampionů a atmosférických jevů. Francie navzdory tomu skýtá spoustu neuvěřitelných příběhů o setkání s neznámem.

Blízká setkání nebezpečného druhu

Na francouzské půdě se hlášení o setkání s neznámými objekty objevují napříč dekádami. Neznámý létající předmět ve tvaru doutníku, který doprovázely létající disky, byl nahlášen 7. října 1952 v Oloron-Sainte-Marie. Mnohem bližší setkání ale zažil farmář Maurice Masse 1. července 1965 ve Valensole, kde podle svých slov viděl dvě malé podivné bytosti vedle kruhového plavidla stojícího na poli. Jedna z bytostí na něho ukázala trubkovitým předmětem, což farmáře dočasně paralyzovalo. Bytosti si následně prohlédly několik rostlin, vrátily se do plavidla a odletěly. Jiný případ setkání francouzských obyvatel s neznámem uvidíte v pořadu Vetřelci dávnověku na Prima ZOOM.

Čtěte také: Tohle je 5 nejšílenějších filmů s mimozemšťany! Viděli jste je všechny?

Tentokrát se podivné objekty objevily poblíž pilotní školy nedaleko Toulouse 3. března 1976. Jeden z pilotů spatřil ve výšce 6 000 metrů podivnou zelenou kouli, která se řítila přímo k němu obrovskou rychlostí. Pilot věděl, že se srážce nevyhne, a tak se jen připravil na náraz. Koule jej však těsně minula a jen se mu otřela o křídlo. Pozemní radar nic nezaznamenal, pilotovu výpověď však podpořili další piloti se stejnou zkušeností.

Zdroje: Semantic Scholar / Science

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom