Armádní vrtulník se střetl s UFO, i když radary nic neviděly. Pořídil 9 minut záznamu

Vetřelci dávnověku S14 (3) – UFO v Chile

Nejen ve Spojených státech najdeme programy na výzkum neidentifikovatelných létajících objektů. Podobně vážně berou tuto záležitost i v jihoamerickém státě Chile. Projekt na sledování nevysvětlitelného zde mají od konce devadesátých let, zásadní zkouškou ale prošel až v roce 2014.

Chilská armáda nařídila vytvořit komisi pro studium paranormálních jevů v roce 1997. Vzniklá organizace CEFAA shromáždila experty ze všech myslitelných oborů, aby posuzovala informace poskytnuté piloty, dispečery a dalšími pracovníky letectva. Nad jedním z podnětů zůstává dodnes rozum stát, a sice nad videozáznamem pořízeným 11. listopadu 2014.

Vysvětlení stále chybí

Dva důstojníci chilského námořnictva prováděli rutinní let helikoptérou, když narazili na podivný objekt. Šlo o nezvyklý typ letounu, který připomínal dosud neobjasněný „Tic Tac“. Ten se vznášel 55 km daleko ve výšce 1 400 metrů. Důstojníci se pokusili s plavidlem navázat kontakt, ale odpovědi se nedočkali. Kontaktovali tedy radarová stanoviště, dostalo se jim ale překvapivého zjištění – ani jeden z radarů podivný předmět nezaznamenával. Přestože všechna stanoviště viděla na radarech helikoptéru, létající plavidlo zůstávalo pro armádní techniku neviditelné.

Čtěte také: Rudé UFO velké jako fotbalové hřiště. Nad základnou v USA se rozpoutalo peklo, říká oficír

Posádka helikoptéry tedy alespoň pořídila devítiminutový záznam infračervenou kamerou, na který se můžete podívat v pořadu Vetřelci dávnověku na Prima ZOOM. UFO následně dvakrát vypustilo jakýsi druh horkého paliva či plyn a bylo pryč. Záznam dva roky zkoumala agentura CEFAA, nikdy ale nikdo nezjistil, co se vlastně stalo. Postupně výzkumníci vyloučili dron, meteorologický balon, objekty sousedních vlád i vesmírné „smetí“. Avšak ačkoli si je chilská vláda naprosto jistá vším, čím podivný objekt nebyl, chybí jí zásadní informace o tom, čím tedy byl.

Zdroje: Charlotte Observer / ESO

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom