UFO narušilo vojenské cvičení Američanů. Dvě stíhačky zaútočily a pořídily záznam

Vetřelci dávnověku S14 (1) – Tic Tac

Většina zjevení tzv. neidentifikovatelných létajících objektů probíhá poblíž vojenských zařízení, ideálně u těch, kde se dají nalézt jaderné zbraně. Výjimkou není ani incident z počátku 21. století, kdy se jedno vojenské cvičení zvrtlo v mrazivé setkání nejen s tajemnem, ale také vlastní zranitelností.

Loď USS Nimitz se 14. listopadu 2004 účastnila rutinního cvičení. Účastníci měli skvělý výcvik a cenné zkušenosti, zkrátka se nejednalo o cvičence, které by něco mohlo snadno vyvést z míry. Špičková loď byla plně vyzbrojená a připravená na vše, dokonce nesla i několik jaderných hlavic, očividně ale nebyla připravena na to, co se stalo ve dvě hodiny odpoledne.

Stíhači zahájili pronásledování

Dvě bojové stíhačky F/A-18 Super Hornet obdržely rozkaz pronásledovat objekt, který se vznášel ve výšce 4 000 metrů nad lodí. Jakmile se piloti přiblížili, spatřili něco, co dosud neviděli – plavidlo, které bylo celé bílé, nemělo okna, křídla ani rotory. Ze všeho nejvíce připomínalo obří bonbon Tic Tac. Námořní pilot Chad Underwood začal loď sledovat pomocí nahrávací technologie, zachytit čistý záběr záhadného létajícího objektu se ale ukázalo jako nemožné.

Čtěte také: Tohle je 5 nejšílenějších filmů s mimozemšťany! Viděli jste je všechny?

Tic Tac se totiž pohyboval obzvlášť rychle a nepředvídatelně, náhle se rychlostí mach 20 přesunul těsně nad vodní hladinu a následně zmizel. Jak podotýká pořad Vetřelci dávnověku na Prima ZOOM, takové zrychlení nevyvine žádný známý stroj. Zaskočená posádka si tak z cvičení odnesla neuspokojivý záznam a poznání, že na některé hrozby není zdaleka připravena.

Zdroje: History / Naval Air Force

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom