11. srpna 2023 13:25
Adam Vala

Ozbrojení vesničané čelí útokům neznámých bytostí. Tvrdí, že jde o mimozemšťany, detailně je popsali

Peruánci ustavili noční hlídky a prosí o vojenskou pomoc. Mimozemšťanům říkají lupiči tváří.

Je velmi nepravděpodobné, že jsme ve vesmíru sami. Jeho velikost, množství galaxií, hvězd i kolem obíhajících planet drží šance na mimozemský život hodně vysoko, což ale z druhé strany neznamená, že budeme přijímat jednu návštěvu z kosmu za druhou. Právě vzdálenosti mezi planetami či hvězdami jsou tak obrovské, že Zemi do jejího nevyhnutelného zániku nemusí navštívit vůbec nikdo. Ač tu jsou lidé, kteří jsou přesvědčení o opaku. Jako například lidé z odlehlého okresu Alto Nanay v Peru severovýchodně od hlavního města Limy. Mluví totiž o mrazivých setkáních s mimozemskými bytostmi, které navíc mají příslušníky tamějšího kmene Ikitu soustavně napadat.

Mohlo by vás zajímat: Do 20 let si budeme povídat s mimozemšťany. Netvrdí to blázni, ale NASA!

Velké hlavy a žlutavé oči

Členové domorodé komunity v peruánském San Antonio popisují kontakt s údajnými mimozemskými 1,5 metru vysokými bytostmi, které mají velké hlavy, žlutavé oči a jsou zcela imunní vůči jakýmkoliv zbraním vesničanů. Někteří je například podle listu Daily Mail připodobňují k bájným „Pelacaras“ – lupičům tváří –, kteří se nad rámec lidských obličejů živí také tukem a orgány. Vesničané tvrdí, že se záhadné postavy, údajně často zahalené v tmavých kápích, zaměřují na komunitu už od začátku července 2023. Od té doby už bylo nahlášeno několik incidentů.

Poslední z nich se týkal útoku na teprve 15letou dívku, která byla dokonce po střetu se záhadnými bytostmi hospitalizována. Podle vedoucího komunity Jaira Reátegui Dávily vyvázla dívka ze střetu jen o vlásek, nikoliv však bez zranění na krku, které mělo odpovídat pokusu o podřezání krku. V obavách o svou bezpečnost vzali vesničané situaci do vlastních rukou, komunita zorganizovala hlídky a všichni se nyní obracejí na úřady s žádostí o vojenský zásah, což není kvůli značným vzdálenostem v Peru příliš snadné.

Panují pochybnosti

Panují samozřejmě pochybnosti, s čím přesně přicházejí vesničané do kontaktu, nicméně stále kolují teorie, že by se nad rámec možného podvodu skutečně mohlo jednat o bytosti z jiné planety. Do patřičného vyšetření celé situace, kterou se zabývá policie i námořnictvo, však zřejmě nebude nic jisté.

Zdroj: Daily Mail, The Daily Mirror

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom