27. července 2023 06:00

Australský horník spatřil UFO, které měnilo tvar a na chvíli se rozdělilo. Podivný úkaz natočil

Blízká setkání u protinožců S1 (1) - UFO v Queenslandu

Fenomén UFO trápí lidstvo zhruba od 40. let a dodnes nás fascinuje náhlými zjeveními tam, kde by ho nikdo nečekal. Málokdy se přitom podaří získat kvalitní záběry, jak se před pár lety podařilo poblíž australského Middlemountu.

Poprvé spatřil podivný vznášející se objekt na obloze horník Les Marsden 28. července 2019 v 8:30 ráno. Na jasné, prosluněné obloze se vznášelo něco, co šlo jen těžko popsat. Zdálo se, že objekt mění tvar. Úkaz trval 40 minut a poté beze stopy zmizel. Hned druhý den byl ale zpět.

Krátká návštěva

Tentokrát byl ale Marsden připravený a podivný předmět, jenž se objevil ve stejný čas, natočil na telefon. Zcela jasné záběry můžete vidět v pořadu Blízká setkání u protinožců na Prima Zoom. Skutečně se zdá, že tvar předmětu se mění, a v jednu chvíli se z něj dokonce menší část odpojí a míří k zemi. Ke slibnému úlovku mimozemského plavidla ale nedošlo, protože oddělená část se po kratším čase opět vznesla a opět se připojila k většímu tělesu.

Čtěte také: Spojené státy zveřejnily záběry UFO. Stříbrná koule proletěla pod dronem, pak rychle zmizela

Teorie o tom, odkud předmět pochází, se různí, od padající hvězdy po létající balon. Odborníci se ale shodují, že určitě nešlo o padající trosky, a ostatní hypotézy trajektorie tělesa také vylučuje. Jisté je, že se dvakrát objevilo ve stejnou dobu a zůstalo viset ve výšce 400–500 metrů po 40 minut, aniž by vydalo sebemenší zvuk. Příznivci konspiračních teorií si nicméně mohou udělat obrázek o tom, zda se dá podivný jev racionálně vysvětlit, nebo jestli se mimozemská civilizace opravdu rozhodla pro malý piknik u cesty.

Zdroj: Courier / Dokument Blízká setkání u protinožců

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom