Mrtví mimozemšťané a UFO přímo na Zemi? Klíčové svědectví prozradilo, co vláda USA úzkostlivě tají

Slyšení o UFO v americkém Kongresu

Co by ještě nedávno připomínalo scénu z nového vědeckofantastického filmu, je dnes fascinující skutečností. Kongres USA ve veřejném slyšení zjišťoval, co je pravdy na tom, že americká vláda tají informace o UFO a že už desítky let vlastní mimozemské technologie. A výsledek byl více než překvapivý.

Před kongresmany pod přísahou vypovídali hned tři klíčoví svědci včetně whistleblowera a bývalého zpravodajského důstojníka letectva USA Davida Grushe. Ten už v červnu 2023 obvinil v médích americkou vládu z držení „nedotčených nebo částečně nedotčených“ mimozemských dopravních prostředků. Tentokrát šel ale ještě dál a prohlásil, že kromě samotných UFO americká administrativa v minulosti zajistila také ostatky „pilotů, kteří nejsou lidského původu“. Na dotaz, zda těla mimozemšťanů viděl na vlastní oči, odpověděl, že nikoliv, ale má tuto informaci od jiných lidí.

Přečtěte si také: Australský horník spatřil UFO, které měnilo tvar a na chvíli se rozdělilo. Podivný úkaz natočil

Počty pozorování UFO rostou

Další z vyslýchaných vojenských veteránů Ryan Graves po odchodu od amerického námořního letectva založil organizaci Americans for Safe Aerospace, jejímž cílem je povzbuzovat piloty, aby nahlašovali svá setkání s UFO. Podle něj představuje stále častější výskyt UFO riziko přinejmenším pro bezpečnost leteckého provozu nad USA.

Pozorování UFO nebo také neidentifikovatelných vzdušných fenoménů (UAP) podle Gravese „nebyla vzácná ani ojedinělá“ a jejich svědky byli komerční i vojenští piloti. Jen od března 2021 do ledna 2023 přitom americké úřady obdržely přes 350 nových zpráv o pozorování UFO, z nichž nejméně polovina dosud nemá uspokojivé vysvětlení.

Na otázku, zda existují nějaké společné charakteristiky UAP, které uváděli různí piloti, Graves odpověděl, že pozorovány byly primárně „tmavě šedé nebo černé kostky uvnitř čiré koule“, přičemž „rohy krychle se dotýkaly vnitřku koule“.

Jako třetí před kongresmany předstoupil bývalý vojenský pilot David Fravor, který v roce 2004 během cvičného letu pronásledoval UFO nad Tichým oceánem. „Technologie, se kterou jsme se setkali, byla mnohem vyspělejší než cokoliv, co jsme měli,“ komentoval Fravor své setkání s neidentifikovatelným létajícím předmětem, který je díky zveřejněnému videu známý jako „tic-tac UFO“.

Mohlo by vás také zajímat: USA disponují mimozemskou technologií, existují věrohodní svědci, tvrdí exnáměstek z Pentagonu

Dostal se Bílý dům k mimozemské technologii?

Podezření, že Bílý dům neříká o UFO pravdu, je stále častěji zmiňováno nejen zastánci konspiračních teorií, ale také lidmi z administrativy. Jen pár hodin před slyšením v Kongresu obvinil bývalý náměstek ministra obrany pro zpravodajské služby v Clintonově a Bushově administrativě Christopher Mellon vládu USA, že může mít v držení mimozemskou technologii. „Bylo mi řečeno, že jsme získali technologii, která nepochází ze Země, a to úředníky ministerstva obrany a bývalými zpravodajskými pracovníky,“ prozradil Mellon listu Daily Mail.

Vládní úředníci sice tvrzení o mimozemských technologiích zpochybňují, zároveň však nedokážou existenci UFO spolehlivě vysvětlit. Například ve zprávě ředitelství amerických zpravodajských služeb z roku 2021 museli zpravodajci přiznat, že vědci dokázali vysvětlit pouze jedno ze 144 pozorování neidentifikovatelných létajících objektů mezi lety 2004 až 2021.

Zdroj: The Guardian, CNN

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom