Je to Bigfoot? Virální video ukazuje podivné stvoření při odpočinku

Záznam člověku podobného tvora je sice točený z okna vlaku, zároveň je ale tentokrát docela kvalitní, což nebývá pravidlem.

Tento mýtus má mnoho různých jmen. Ta nejčastější jsou Bigfoot, česky Velká noha, a Sasquatch (čti Seskveč). Američané legendy o něm milují a povídají si o něm už od roku 1800. Od úplně prvního videozáznamu z roku 1967 se svět sice hodně změnil, kvalita obrazu videí, které měly chlupatého sasquatche zachycovat, ale zůstávala příšerná.

Nový záznam je ale výjimkou potvrzující pravidlo. Video, které se stalo virálním na sociální síti X (dříve Twitter), je skutečně natočené v kvalitě odpovídající době. Bohužel ho ale pro změnu natočili z jedoucího vlaku a ze značné dálky:

Dvoumetrový tvor na dvou nohách

Videozáznam zveřejnil mladý pár, Shannon Parkerová a Stetson Tyler. Ti v první polovině října 2023 cestovali vlakem z Duranga do Silvertonu v americkém Coloradu a z okna natáčeli, protože vyhlíželi losa.

Mohlo by vás zajímat: Děsivý bigfoot nestraší jen v Americe. Legendární monstrum lze podle vědců jednoduše vysvětlit

Podle toho, co Parkerová řekla magazínu The New York Post, bylo stvoření velké okolo dvou metrů a splývalo s terénem. Dodala pak, že jim průvodčí ve vlaku vyprávěl, že nejde o první případ, kdy v těchto končinách Bigfoota viděl.

Pravda, nebo lež?

Samozřejmě, kromě fanoušků záhad a konspiračních teorií záznam přilákal i dost pochybovačů, kteří se potutelně baví tím, že má podle nich Sasquatch na videu sluneční brýle. A reportéři Fox News dokonce našli člověka, co jim obšírně povyprávěl o tom, jak se místní podobnými historkami královsky baví. Ten také tvrdil, že se v oblasti realizuje minimálně jeden vtipálek schopný nadšeným turistům uspořádat šarádu.

Zdroj: Facebook Shannon Parkerové, The New York Post,  Fox News

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom