13. října 2023 17:55
Adam Vala

Slavný český rybář ulovil na Orlíku gigantického sumce. Podívejte se, jak ho ukazuje na videu

Podívejte se, jak vypadá 2,5 metru dlouhá ryba. Bojovalo se s ní před 30 minut.

„Přátelé, tohle je konec,“ ozval se zjevně vyčerpaný český rybář Jakub Vágner svým fanouškům na Facebooku poté, kdy zvítězil ve dlouhém sportovním souboji nad obrovským sumcem. Se svým kamarádem vyrazili na Orlickou přehradu, aby pár tamějších gigantů ulovili, a podařilo se jim z vody vytáhnout hned několik monstrózních kousků. Ten největší čekal na Vágnera, který se s ním pral přes půl hodiny.

K tématu: Sumec je nelítostné zvíře už od narození. Podívejte se na jeho první zabití

Jak slavný rybář popisuje, už předchozí úlovky stály za to, když postupně s kamarádem ulovili dva 240centimetrové, pak jednoho 231centimetrového a následně 2,5 metru dlouhého sumce, kterého Vágner ukazuje ve videu i s oběma rukama zabořenýma v tlamě ryby. Chytil ho na vábničku v místech, kde může rybařit každý, a jak Vágner vybízí, ať si to také každý zkusí. Oceňuje nejen velikost ulovené ryby, ale i holou skutečnost, že největší sladkovodní ryby Evropy máme i u nás a rybáři za nimi nemusí cestovat do zahraničí.

Posted by Jakub Vágner on Friday, October 6, 2023

„Hlavně je pouštějte vodě, tyhle ryby si zaslouží neuvěřitelnou úctu,“ říká pak Vágner a ukončuje video, které je fantastickým finále vzájemného soupeření mezi člověkem a vodním tvorem. Nakonec se ale nestalo, že by právě tímto úlovkem překonal Vágner svůj rekord, shodou okolností také z Orlíku. Dříve zde ulovil 251centimetrového sumce, na kterého tedy letošní obr centimetr ztrácí.

Zdroj: InRybářFacebook, Jakub Vágner

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom