19. ledna 2023 14:35

150 střel za 45 sekund a legendární zločinci byli na kaši. Podívejte se na policejní záběry z místa činu

Ráno 23. května 1934 číhá šest policistů na venkovské silnici poblíž Bienville Parish v Louisianě na dva hledané zločince. Jakmile přijíždějící vůz kvůli nastraženému nákladnímu autu zpomalí, zasypou ho strážci zákona bez varování během 45 sekund deštěm nejméně 150 střel. Jejich cílem je legendární gangsterská dvojice Clyde Barrow a Bonnie Parkerová.

Skutečný policejní záznam pořízený jedním z šerifů jen pár minut po útoku na Clydeův tmavě béžový sedan Ford Model 40 Fordor Deluxe můžete vidět v dokumentu Amerika v barvě na Prima ZOOM. V rozstříleném voze kromě zhroucených těl obou gangsterů našli policisté vedle hotového arzenálu zbraní i osobní věci 24leté Bonnie, jež měla podle policistů v době své smrti „čerstvou trvalou a čisté, hezky upravené nehty“.

Vražedná jízda

Zničené auto bylo pochopitelně kradené – pouhých pár týdnů před nemilosrdnou policejní akcí si ho v Kansasu koupili Jesse a Ruth Warrenovi za 835 dolarů, což by dnes bylo asi 340 000 korun. Majitelé se v něm dlouho neproháněli – novotou svítící Ford padl do oka dvojici Bonnie a Clyde, která s jeho pomocí za pouhých 25 dnů urazila tisíce kilometrů, vyloupila několik obchodů, bank a benzínových stanic a také zabila 13 lidí.

Legendární rozstřílený vůz neskončil v policejním depozitáři, ale coby autentický svědek posledních okamžiků legendární gangsterské dvojice putoval z ruky do ruky, až se jeho cena vyšplhala na neuvěřitelných 225 000 dolarů. Postupně se účastnil mnoha přehlídek a výstav, a dokonce startoval v závodech veteránů. Dnes je ozdobou vstupní haly obřího kasina a hotelu Whiskey Pete’s v Primmu v Nevadě.

ZDROJ: Motorious.com

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom