Kdy zase uvidíme princeznu Kate? Rodinný přítel popsal, jak snáší léčbu

O tom, jak se princezna Kate během svého boje s rakovinou drží, nehovoří s nikým ani její manžel britský korunní princ William. Britským bulvárním novinářům se ale přesto občas povede ze zaměstnanců Buckinghamského paláce nějakou zajímavou podrobnost vydolovat.

Britská princezna Catherine, kterou známe jako Kate, se naposledy veřejnosti ukázala na konci března 2024, kdy učinila konec týdnům spekulací a prostřednictvím videa na sociálních sítích přiznala, že bojuje s rakovinou. Dvaačtyřicetiletá manželka britského následníka trůnu, prince Williama, neuvedla k nemoci žádné podrobnosti. Jen dodala, že podstoupí „preventivní“ chemoterapii.

Připomeňte si: Británie v slzách: Princezna Kate ve videu oznámila, že trpí zákeřnou chorobou

O tom, jak léčba pokračuje, by britští novináři i občané samozřejmě rádi věděli víc. Mají ale smůlu, všichni členové královské rodiny na toto téma zarytě mlčí. O manželce se jednou zmínil pouze William, který uvedl, že se jí „daří dobře“, z čehož pak (nejen) britský bulvár žil další tři dny. Novináři jsou proto nucení čerpat z jiných zdrojů a ty, které mají v Buckinghamském paláci mezi zaměstnanci, bývají o něco hovornější než britský korunní princ.

Léto na venkově a do konce roku klid

Otázka ovšem je, nakolik se těmto zdrojům dá věřit. Nejnovější zprávy jsou například vyloženě pozitivní. Podle zdroje magazínu Vanity Fair, který je prý rodinným přítelem Middletonových, Kate na léčbu reaguje dobře. Jen o pár dní dříve přitom jiný zdroj severu Radar Online uvedl, že vedlejší účinky chemoterapie naopak princezně dávají nesmírně zabrat, trpí nevolností, střevními problémy a padají jí vlasy.

Magazín People přišel s tím, že ačkoli Catherine nikdo nezvládnul vyfotit už týdny, rozhodně jen neleží v posteli. Prý je schopná vyřídit si osobní pochůzky a vyrazit třeba i na procházku s rodinou. A že na tom budoucí královna vyloženě zle skutečně není, potvrzuje i to, jak živě se stále zajímá o pokroky projektů, jimž poskytla záštitu.

Jediné, na čem se shodují úplně všechny „zaručeně spolehlivé zdroje“, je, že princezna Kate rozhodně zpět ke svým královským povinnostem nespěchá. Návrat do práce chce mít prý na sto procent posvěcený lékaři a v současnosti se hlavně soustředí na to, aby nabrala síly a eliminovala veškerý stres. Podle zdrojů, které má v Buckinghamském paláci The Daily Beast, je její kalendář zcela prázdný až do konce roku. Rodina prý dokonce plánuje na letní prázdniny z Londýna úplně prchnout. Letní měsíce by měla strávit na venkovském sídle královny Alžběty II., v Sandringhamu.

Zdroj: Vanity FairBBCPeopleThe Daily Beast

Mohli jste minout: Král Karel III. se už po nemoci vrací ke královským povinnostem.

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora