Británie v slzách: Princezna Kate ve videu oznámila, že trpí zákeřnou chorobou

Princezna Kate má rakovinu

Týdny spekulací jsou u konce. Manželka následníka trůnu prince Williama vysvětlila, proč se tak dlouho neukázala na veřejnosti.

Britská princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii. Manželka následníka trůnu prince Williama to oznámila v emotivním videu, které Kensingtonský palác zveřejnil po týdnech spekulací o jejím zdravotním stavu. Kate byla v lednu hospitalizována kvůli blíže nespecifikované operaci břicha a od té doby se neobjevovala na veřejnosti.

Na video vzkaz princezny Kate se můžete podívat zde:

Kate (42) ve videu požádala o „čas, prostor a soukromí“ během léčby s rakovinou, jejíž druh neupřesnila. „Cítím se dobře,“ řekla. „Stávám se silnější každým dnem, kdy se soustředím na věci, které mi pomohou se léčit,“ dodala Kate.

Také podle britského premiéra Rishiho Sunaka princezna z Walesu nyní potřebuje soukromí, aby se mohla soustředit na léčbu. Kate podle Sunaka prokázala nesmírnou statečnost a některá média k ní přistupovala nespravedlivě.

Mohlo by vás zajímat: Žádné kóma ani Williamova nevěra. Princeznina návštěva trhů byla divadlo, míní experti

Rakovina v královské rodině

Kate není jedinou členkou britské královské rodiny, kdo se zákeřnou chorobou bojuje. S nespecifikovaným typem rakoviny se léčí také britský král Kare III. Buckinghamský palác to oznámil na počátku února 2024 nedlouho poté, co panovník absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě.

Dlouhá nepřítomnost Kate na veřejnosti se stala předmětem spekulací a dokonce konspiračních teorií. Podle některých z nich se s princem Williamem rozvedla a rodina se jí snaží zbavit, podle jiných dokonce již zemřela.

Zdroj: ČTK, BBC

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate vysvětlila podivné úpravy rodinné fotky. Omlouvám se za zmatky, řekla

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom