21. června 2023 08:10

Ivan Roubal, jeden z nejděsivějších vrahů Česka. Tady je jeho příběh

Normálního člověka nepřekvapí, že se Ivan Roubal jako absolvent zemědělské školy stal chovatelem prasat. Ale asi každého překvapí, že ta prasata používal k sežrání svých obětí.

Roubal, vrah z Pohádky

Ivan Roubal se narodil 12. 5. 1951 a v roce 1970 na střední zemědělské škole získal maturitní vysvědčení. Posléze se stal členem jedné z křesťanských sekt, Svědků Jehovových, aby následně konvertoval k tradičnímu katolicismu. Když si v roce 1991 pronajal u Čachrova usedlost Pohádka, nikoho vzhledem k jeho studiu nepřekvapilo, že se pustil do zemědělského podnikání. Choval tam prasata a slepice, mimo jiné proto, že chov jelenů mu úřady nepovolily. Jeho známý Heppner chtěl na místě postavit vodní pilu, nicméně bez jakýchkoli zjevných důvodů zmizel i se svou ruskou přítelkyní.

V rubrice zatím máme ještě: Pražský vrah taxikářů, Zrádná blondýnka, Kdo zabil Otýlii Vranskou?,Doubický vrah Chlouba zval dívky na koně

Zvláštní bylo, že Roubal začal nejen používat Heppnerovo auto, ale začal i rozprodávat majetek jeho i Nataši. To ovšem zdaleka neznamenalo, že se Roubal dopustil nějakého trestného činu. Na jeho stopu přišli kriminalisté ve spojitosti se zcela jinými vraždami. Následně se Roubal měl svému synovi svěřit, že těla sežrala prasata. U soudu to sice syn popřel, faktem ale zůstává, že ani mrtví, ani živí se Heppner s přítelkyní Natašou už nikde neobjevili.

Uškrcení v suterénu

Na zemi před nábytkovou stěnou leží tělo muže na pravém boku. Ve vzdálenosti 70 cm od pravé stěny místnosti se nachází druhý muž…“ líčí v záběrech Policie ČR, které odvysílala Česká televize. Rozostřené záměry ukazují dva spoutané muže nejevící známky života. Jednalo se o majitele a zaměstnance autopůjčovny Zapap sídlící v Bělehradské ulici v Praze. Třetím zavražděným měl být taxikář Jiří S., kterému se ale povedlo dostat se z pout, utéct a zavolat policii. Kriminalista Josef Mareš i jeho zprvu podezříval, neboť celá situace vypadala velmi nepravděpodobně.

Smrt nastala udušením, vrazi své oběti svázali způsobem, který jim jednak neumožňoval se z provazů dostat, ale naopak se sami škrtili. Provaz a guma uvázaná kolem krku totiž byla přivázána i k nohám, aby umdlévající končetiny vlastní vahou smyčku utahovaly. Následným šetřením se ukázalo, že muže uškrtila další osoba, která měla s oběťmi nějaké nevyřízené účty. A tady se na scénu dostává Roubal. Mrtví totiž dlužili peníze podnikateli, který byl nezvěstný, ale jeho jménem Roubal peníze vymáhal. K vraždě došlo 8. března 1994.

Čtěte více: Heparinový vrah se vymykal příručkám. Hrátky s pacienty prohlédl jediný člověk

Taxikář v septiku

Už o rok dříve, v roce 1993, byly nalezeny ostatky taxikáře Vladimíra S., ovšem jeho tělo bylo v takovém rozkladu, že se nedala zjistit příčina úmrtí. Jakou má ale souvislost nález taxikářova těla a Roubala? Roubal byl poslední, s kým byl viděn živý. Rok 1993 přivedl na svět ještě jednu Roubalovu oběť. Odtékající voda během vypouštění rybníka ve Veselí nad Lužnicí odhalila mrtvolu muže. Posléze kriminalisté zjistili, že se jedná o důchodce Josefa S. Roubal rozprodával jeho věci a navíc z jeho účtu vybíral peníze. A aby toho nebylo málo, tak ve stejný rok se objevilo ještě jedno tělo.

Dne 12. listopadu 1993 byl ve svém bytě v pražských Letňanech nalezen mrtvý Václav Dlouhý. Byl svázán do kozelce podobným způsobem, jako lidé z firmy Zapap zavraždění o rok později. Byt byl opět vykraden a obvinění padlo na Roubala, který při výslechu mimo jiné tvrdil, že za smrt si Dlouhý může sám, neboť nezvládl své sadomasochistické hrátky.

Roubal byl při dramatickém procesu s extrémně silnými bezpečnostními opatřeními nakonec odsouzen na doživotí, přičemž celou dobu tvrdil, že je nevinný a jde o spiknutí proti němu: Paní Parkanová (tehdejší ministryně vnitra) je hlavní organizátorkou spiknutí proti mně a podle mého názoru se spolu s dalšími neznámými pachateli dopustila trestného činu zločinného spolčení...

Ivan Roubal si svůj trest odpykal, 29. června 2015 zemřel ve vězení v Karviné.

Zdroj: Deník.cz / Kriminalistika.eu / Český rozhlas

Topi Pigula

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom