7. března 2024 16:55
Adam Vala

Našlo se tělo mimozemšťana staré 800 let? K záhadnému nálezu už se vyjádřila odbornice

Vědci se zabývají znepokojivými fotografiemi. Skutečně mohl na naší planetě žít někdo další?

Ačkoliv mnoho badatelů po mimozemských civilizacích hledí ke hvězdám a planetám, které je obíhají, jiní jsou přesvědčeni, že důkazy lze najít přímo na Zemi. Ostatně, nebylo by to poprvé, kdy někdo objevil ostatky humanoidního tvora, které prohlašoval za mimozemské, i když ve většině případů došlo později na přesvědčivé vyvrácení tohoto tvrzení a důkazy, že jde buďto o podvrh – jako se stalo nedávno v Mexiku – nebo jednoduše o ostatky zvířete či člověka. Něco podobného se nyní točí kolem nálezu z Kolumbie, kde bylo objeveno tělo tvora, který připomíná člověka, ovšem za předpokladu, že by měřil pouze několik desítek centimetrů a chyběly mu některé části těla.

Příslušník rasy malých humanoidů

Fotografie sdílel na sociálních sítích a stránkách magazínu Espcacio Misterio novinář Josep Guijarro, který se zabývá mimozemšťany a nejrůznějšími spornými případy jejich pozorování či objevů. Snímky získal od člověka z Kolumbie, který chtěl vědět, zda by se mohlo jednat o bytost z jiné planety. Exemplář má dlouhou protáhlou lebku, šikmé oči a neobvyklý počet žeber, konkrétně tedy 10, nikoliv 12 jako u člověka. Ještě podstatnější ale je, že má pupeční šňůru, proto se Guijarro domnívá, že jde o nenarozený plod dávného druhu drobných humanoidů a jeho stáří odhaduje na přibližně 800 let. Obrací se také na legendy, které odkazují k národu 35-40 centimetrů vysokých lidí žijících na tzv. Kopci trpaslíků – El cerro de los enanos – právě v Kolumbii.

Co na to věda?

Ačkoliv zní pro milovníky záhad velmi přitažlivě, že by se skutečně mohlo jednat o jiný nežli lidský druh, vědci mají vcelku jasno. Fotografie komentovala pro list Daily Mail forenzní antropoložka Sian Halcrow a přišla s poměrně jasným vysvětlením. „Vždycky se objevují konspirační teorie a někteří lidé se jich bohužel chytají a řídí se jimi. Jsou nejsenzačnější a vzbuzují největší pozornost, ignorují však nejjednodušší vysvětlení, že se jedná o předčasně narozené dítě,“ uvedla Halcrow. Neobvyklý vzhled ostatků je pak podle ní způsoben přirozeným zakonzervováním měkkých tkání v suchém prostředí, což ještě podporuje fakt, že lidské plody mají měkčí kosti a to může vést k deformacím.

K tématu: Patří bizarní protáhnuté lebky mimozemšťanům? Vysvětlení jejich původu je fascinující

Sian Halcrow potvrzuje, že ostatky odpovídají lidskému plodu a vysvětluje i nezvyklý tvar hlavy způsobený vývinem lebky a překrýváním temenní a čelní kosti. Objasnit tím jdou i oči, které skutečně vypadají jako „typicky mimozemské“, vše je ale podle Halcrow způsobené tím, že jde o plod, takže oči ještě nejsou plně vyvinuté, zvlášť, když je dítě v děloze otevírá až kolem 27. týdne těhotenství. A nakonec počet žeber, který vůbec nemusí být nesprávný, podle Halcrow ale poslední pár je velmi malý, rovněž měkký a mohl být na fotografiích či při běžném pozorování jednoduše přehlédnut.

Pokud jste tedy doufali, že lidstvo učinilo průlom a přichází důkaz, že nejsme ve vesmíru sami, můžete být zase v klidu. Anebo se obraťte na pravděpodobnost, která už dávno potvrdila, že je vyloučeno, aby byla Země jedinou životem překypující planetou ve vesmíru.

Zdroj: Espacio Misterio, Daily Mail

Mohli jste minout: Slyšení o UFO: Máme nelidské biologické stopy, řekl exzpravodajec. Mluvil i o vraždách

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom