18. června 2024 07:05

Žraločí útok málem připravil ženu o nohu. U záběrů tuhne krev v žilách

Když žraloci útočí S7 (1) - Erica Hailey

Žraločí útoky se těžko předvídají, tím spíše v regionu jako je Texas. Primárně se dravé paryby nestahují kolem pobřeží, nicméně někdy plavce překvapí tam, kde by to nečekali.

V létě roku 2004 se devatenáctiletá Ericka Haileyová vydala s partou kamarádů do Galvestonu v Texasu. Horké léto slibovalo plážovou pohodu a příjemně strávené prázdniny, které kamarádi trávili hlavně jízdou na kole a surfováním. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se pobyt v rekreační oblasti měl každou chvíli změnit v boj o život, a to minimálně do okamžiku, než jeden z přátel navrhl společné plavání.

Čtěte také: V oblíbeném španělském letovisku se objevil téměř pětimetrový žralok. Zkoumají ho vědci

Jednou nohou v hrobě

Ericka stála s dalšími čtyřmi přáteli po prsa ve vodě. Nezávazná konverzace se stočila k nedávnému napadení dvanáctiletého Aarona Pereze, ke kterému došlo o dva dny dříve 15 km odsud. Náhle kolem hloučku vyskočilo pár ryb, jako by je něco hnalo ke břehu. Ericka se otočila, přičemž se odrazila nohou ode dna. V té chvíli na noze ucítila něco velmi ostrého. Když se na hladině ukázala ploutev a ocas, bylo jasné, že je zle. Jak uvidíte v pořadu Když žraloci útočí na Prima ZOOM, Erice Haileyové se do nohy zakousl žralok.

Žena začala rychle plavat pryč a zuřivě kolem sebe kopala. Jejímu kamarádovi se povedlo ji uchopit do náruče a odnést z vody na břeh. Během Eričina zápasení žralok uvolnil sevření a odplaval pryč. Jakmile se Ericka ocitla na břehu, zjistila, že má nohu ošklivě pokousanou. Dva prsty jí volně visely z přetržených šlach. Naštěstí se poblíž nacházeli lékař a zdravotní sestra. Ericka byla převezena do nemocnice, kde strávila tři dny. Nohu se ženě podařilo zachránit, zážitek se přesto neobešel bez následků. Žraloci mě stále fascinují, ale po té zkušenosti se vždy bojím, když mám jít do vody,“ komentuje děsivý zážitek Ericka Haileyová.

Zdroje: UPI/Chron

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský