13. června 2024 07:00

Žralok napadl dvanáctiletého chlapce. Dramatická rekonstrukce ukazuje, jak se celý útok odehrál

Když žraloci útočí S7 (1) - Aaron Perez

Třebaže rodinné výlety bývají vítaným zpestřením všedního života, někdy při nich může jít o život. Své o tom ví například Aaron Perez, jenž se v dětství právě při takovém výletě málem setkal se smrtí.

K dramatické události došlo 25. července 2004 na Bryan Beach v Texasu. Blas Perez se tam vypravil s dvanáctiletým synem Aaronem a rodinným přítelem Donem Townesem za účelem rybaření poblíž ústí řeky Brazos. Bylo to ideální místo i čas pro lov pstruhů, počasí přálo, voda zachovávala klid, vše zkrátka nasvědčovalo tomu, že trojice zde stráví perfektní odpoledne. Dokud samotné ryby nezačaly dávat najevo, že něco není v pořádku.

Čtěte také: V oblíbeném španělském letovisku se objevil téměř pětimetrový žralok. Zkoumají ho vědci

Zuby ve vodě

„Ryby náhle přestaly brát. Zeptal jsem se: ‚Aarone, kam ty ryby zmizely?‘“, vzpomíná Blas Perez v pořadu Když žraloci útočí na Prima ZOOM. „Jsou všude kolem mě,“ odpověděl překvapený Aaron, kolem něhož se ale brzy objevilo také něco mnohem zlověstnějšího. Z mělčin se náhle vynořil žralok a svými čelistmi uchopil Aarona za paži. Chlapec začal křičet hrůzou.

Blas i Aaron se probojovali k místu, kde žralok cloumal chlapcovým tělem, a vrhli se na něj rybářskými pruty. Byť si zpětně uvědomili, že útočit na rozběsněného žraloka mohlo být nebezpečné i pro ně, úsilí se vyplatilo. Predátor chlapce pustil a odplaval pryč. Když oba muži odtáhli chlapce na břeh, ukázalo se, že má kromě pravé paže ošklivě pokousanou i pravou nohu. Don byl naštěstí zkušený námořní medik, a tak zaškrtil krvácející paži. Chlapec byl okamžitě převezen na pohotovost, odkud jej vrtulník přenesl do traumatologického centra v Houstonu. Operace trvala šest a půl hodiny. Aaron se z incidentu zotavil bez následků.

Zdroje: Chron/ABC

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský