12. července 2024 11:45

Surfování se proměnilo v horor. Muži se zakousl do nohy žralok

Když žraloci útočí S7 (6) - Nigel Hughes

Čekali klidné odpoledne naplněné bezstarostným surfováním. Místo toho jeden z nich bojoval o holý život se žralokem.

Surfování je oddechová a bohulibá zábava, v jistou dobu a na jistých místech se ale snadno může změnit v boj o život. Například v roce 2009 čelily australské pláže rekordnímu počtu žraločích útoků. Jeden takový se odehrál 13. prosince 2009 na australské pláži Evans Head, kam se s přáteli vypravil Nigel Hughes, zástupce ředitele střední školy v Palm Beach a nadšený surfař.

Čtěte také: Moře zbarvené krví a mrazivé záběry. Žralok útočil na texaské pláži, zranil čtyři lidi

Krev ve vodě

Surfováním se parta kamarádů rozhodla oslavit první den prázdnin a zprvu to vypadalo, že jim okolnosti přejí. Jedna vlna stíhala druhou a surfaři se dobře bavili, to ale nemělo mít dlouhého trvání, jak uvidíte v pořadu Když žraloci útočí na Prima ZOOM. Hughes plaval k vlně a chtěl se postavit, stalo se ale něco nečekaného. „Cítil jsem obrovskou ránu, jako by mě někdo praštil baseballkou. Ohlédl jsem se a viděl, jak mi z nohy crčí krev,“ vzpomíná Hughes. Do jeho nohy se zakousl žralok.

Hughes na místě zpanikařil a snažil se ze sevření čelistí vymanit. Zvíře jej nakonec pustilo a Hughes doplaval na břeh, kam jej následovali jeho přátelé. Z palce u nohy mu visel kus masa. Poté, co mu jeho kamarádi pomohli ošetřit zranění, doprovodili jej 200 metrů do auta a odvezli do nemocnice.

Zdroje: Shark Attack Survivors/Daily Telegraph

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora