24. září 2024 15:45

Podivný had vyplavený z moře vyděsil několik lidí. Nakonec šlo o obrovský pohlavní úd

Předmět organického původu našla úklidová četa mezi odpadem vyplaveným na jihovýchodě dánského ostrova Bornholm.

Ostrov se nachází v jihozápadní části Baltského moře a jde o jednu z nejvýchodnějších částí Dánska. Lidé, kteří se tamní pláže snažili uklidit od naplaveného nepořádku, nález dost znervózněl. Původně jej totiž považovali za ostatky nějakého masivního mořského hada. Když ale kontaktovali odborníky, zjistili, že byli dost vedle.

Zapáchající úd

Jak je totiž ujistili vědci z místního přírodopisného střediska, kam se obrátili, rozhodně o žádného mořského hada nejde. Metr a půl dlouhý, podlouhlý (a podle nálezců i velice smrdutý) útvar je totiž ve skutečnosti penis mladého keporkaka.

Podle odborníků jde navíc zřejmě přímo o pohlavní orgán mláděte, jehož mrtvé tělo našli v červenci na jižním pobřeží Bornholmu. Keporkakové se totiž v oblasti vyskytují jen výjimečně a pravděpodobnost, že by v Baltském moři v krátkém čase uhynuli rovnou dva, navíc stejného věku, je skutečně malá.

Mohlo by vás zajímat: Keporkak zachránil ženu před žralokem. Nad nečekanou empatií kroutí vědci hlavou

Vzhledem k tomu, že v penisu keporkaků se nevyskytují žádné pevné části, mohl se snadno uvolnit, když se uhynulé tělo velryby začalo rozkládat. Odborníci si ale nalezený penis pro jistotu uložili do mrazáku k dalšímu zkoumání.

Zdroj: TV2Dagens.dk, Swedenherald.se

Video, které jste mohli minout: Z lupiče se vyklubala roztomilá šelma. Obsluha benzinky na Orlickoústecku se raději ukryla

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský