27. června 2024 11:50
Adam Vala

Slavný šimpanz Michaela Jacksona se pořád má skvěle, i když musel pryč ze svého domova

Neuvěříte, kolik je opičákovi Bubblesovi let. Jak se vlastně dostal k Michaelu Jacksonovi?

Jen několik dní po 15. výročí smrti Michaela Jacksona se svět dozvěděl, jak se žije jeho opičímu parťákovi Bubblesovi. Věřte nevěřte, veselý šimpanz, který provázel krále popu od roku 1986 a objevil se v několika televizních pořadech, filmech i hudebních klipech, oslavil v Centru pro lidoopy ve městě Wauchula na Floridě už 41. narozeniny. A podle zprávy magazínu TMZ se mu daří náramně.

Veselý obyvatel útulku

„Bubbles má v útulku hodně svobody. Může prozkoumávat tunely, stavět si příbytek na stromě, dávat si odpolední šlofíky a občas také malovat,“ řekl ředitel centra Patti Ragan. Mluví o více než 80kilovém šimpanzovi, který je podle Ragana velmi přátelský, vesele interaguje s návštěvníky i dalšími zvířaty a patří díky tomu k nejoblíbenějším v celém útulku. Oblíbený je pak i u fanoušků zesnulého Michaela Jacksona, kteří mu každoročně posílají k narozeninám spoustu pamlsků včetně Bubblesova oblíbeného manga nebo kokosu.

Mohlo by vás zajímat: Šimpanzi jsou nebezpeční lovci. Podívejte se, jaké si vyrábějí zbraně

Šimpanz slavného zpěváka ale má i své vrtochy, kvůli kterým byl ostatně v roce 2005 do centra na Floridě převezen. Byl totiž shledán příliš agresivním na to, aby žil v Jacksonově domě, což částečně demonstruje i nadále. Podle TMZ čas od času plive na návštěvníky vodu nebo po nich hází písek, aby zjistil, jak budou reagovat, žádné další vylomeniny ale podle opatrovníků Bubbles nepáchá. Zajímavé také je, že ačkoliv v útulku údajně často zní Jacksonova hudba, Bubbles na ni nereaguje jinak než na hudbu od jiných interpretů, takže je otázkou, zda si na soužití s králem popu vůbec pamatuje.

Jen pro připomenutí uvádíme, že se Bubbles dostal k Jacksonovi ve zmíněném roce 1986 jako dárek od jednoho z hollywoodských agentů, aniž by kdokoliv tušil, kdy přesně se šimpanz narodil a komu. Podle tehdejších zdrojů šlo ale pravděpodobně o mládě, které se narodilo v biomedicínské laboratoři v roce 1983, přesnější původ ale není znám.

Zdroj: TMZ, Daily Mail

Video, které jste mohli minout: Zpěvák Matteo Bocelli promluvil exkluzivně o hudebních začátcích. Slíbil brzký návrat do Česka

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom