18. srpna 2024 07:05

Děsivý útok lvů zachytily kamery. Šelmy skoro vylomily z pantů železnou bránu

Z virálního videa je dobře vidět síla, kterou dospělý lev má. V Indii to navíc není zdaleka první útok těchto šelem na rodinné domy.

Dramatický incident, který zachytily pouliční kamery, se stal v provincii Amreli indického státu Gudžarát. Dva lvi začali dorážet na psy, kteří se pohybovali na zahradě rodinného domu. Při pokusech se ke štěkajícím domácím mazlíčkům dostat se šelmy drsně pustily i do těžké železné brány.

Čtěte také: Zemřel „nejrychlejší kůň světa“. Slavná klisna vyhrála všechny dostihy, před smrtí porodila

Lví síla a zuřivost

Z videa si můžete udělat velice jasnou představu o obrovské síle, kterou dospělý lev disponuje. Lvi jsou v kohoutku vysocí 1 až 1,2 metru, samci dorůstají délky okolo tří metrů. Váží až 250 kilogramů a jsou schopní skolit dokonce 450kilogramové zvíře.

Není divu, že i takto těžká vrata pod vahou lvího samce téměř povolila a chybělo málo, aby se otevřela úplně. Lvi si naštěstí útok nakonec rozmysleli a psi vyvázli bez zranění, stejně jako strážce objektu, který se vydal pootevřenou zkřivenou bránu zavřít.

Útoky lvů na obytné domy v Indii bohužel nejsou zas tak vzácné, zejména v oblastech, kde lidské osídlení zasahuje do přirozeného habitatu těchto šelem. Podobný případ se ale stal nedávno i v Africe, psali jsme o tom v tomto článku. Lvice tam přeskočila vysokou kamennou zeď a ze zahrady si odnesla dospělého rottweilera.

Zdroj: NTNews, The Vocal News, Britannica

Video, které jste mohli minout: Čipování koček by v Česku mohlo být povinné. Ročně jich na ulici skončí až 30 tisíc

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora