1. října 2024 12:10

Houbaře napadl divočák, boj o život trval 20 minut. Došlo i na zlomený kapesní nůž

Děsivý incident se stal v Bavorsku, ve známé přírodní lokalitě Frauenforst. Samice divokého prasete tam bez varování zaútočila na houbaře, a jak se ukázalo, nebylo to toho dne poprvé.

Čtyřiašedesátiletý Peter A. si výlet na hřiby do Frauenforstu bude pamatovat do smrti. Jako první zaslechl šustění křoví, a pak si všiml, jak kolem něj ve vzdálenosti asi 10 metrů krouží divoký vepř. Než se nadál, divočák na něj zaútočil a povalil ho na zem.

Zlomil i kapesní nůž

Houbaři nezbylo než bojovat o holý život. Samici divokého vepře se snažil přeprat. „Chvílemi se mi i povedlo ji zasednout, bodal jsem do ní svým kapesním nožem, dokud se mi nezlomilo ostří,“ popsal Peter A. své děsivé setkání. Rozzuřeného divočáka ale neodradil. Prase ho ošklivě pokousalo na nohách, zuby mu rozervalo kůži na ruce, a také mu uštědřilo několik pořádných kopanců do žeber.

Čtěte také: Zapomeňte na sněhovou nadílku. Evropu čeká mokrá a teplá zima, naznačují modely

Zápas prý trval skoro dvacet minut. Nakonec ale divoká prasnice k smrti vyděšeného a krvácejícího houbaře nechala být a utekla zpět do lesa. Vystrašený Peter A. na nic nečekal, ani se nezdržoval najít boty, které při zápase ztratil, a jen v ponožkách se rozběhl k nejbližšímu parkovišti. Tam na něj ale čekalo další překvapení.

Společný výlet do nemocnice

Potkal tam totiž muže, kterého napadl divočák jen krátce před tím. Dvaašedesátiletý Harald J. ze setkání s agresivním zvířetem ale vyšel o něco lépe než Peter; divokou prasnici se mu povedlo zahnat turistickou holí.

Do nemocnice vyrazili spolu, a také hned uvědomili místní úřady. Policisté a správci oblasti nakonec zraněné zvíře vystopovali a zabili. Test na vzteklinu a další na člověka přenosné nemoci naštěstí dopadl negativně. Incident nicméně sblížil oba muže; Harald nakonec z lesa dokonce Peterovi domů dovezl košík s houbami, který na místě v šoku z napadení zapomněl.

Zdroj: Bild.de, Antenne Bayern, Blick.

Video, které jste mohli minout: Prase nakreslilo portrét prince Harryho

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský