30. září 2024 13:50

Ničivé tornádo zázračně minulo rodinný dům. Podívejte se na vysvětlení, co zabránilo katastrofě

Nevysvětlitelná tajemství s Williamem Shatnerem S1 (15) - Selektivní tornádo

Přírodní katastrofy přinášejí peklo, někdy se ale v jejich průběhu stane zázrak. K tomu má co říct rodina Coffeltova z americké Georgie.

Vypadalo to jako poklidná a zcela zasloužená březnová neděle roku 2019, jaká přichází jen po těžkém pracovním týdnu. Corey Coffelt, jeho žena a dvě dcery se těšili na víkendovou pohodu, kterou narušovaly pouze zprávy o zhoršujícím se počasí. Najednou se setmělo a vzduch prořízl pískot, jako když se blíží vlak. Jakmile bylo jasné, že zvuk nepatří lokomotivě, ale tornádu, utíkala se rodina schovat do koupelny.

Čtěte také: Kousek od smrti. Řidič natočil ničivé tornádo, živel pár metrů od něj měnil vše ve spoušť

Malý zázrak

Po dvou minutách tornádo udeřilo. Coffeltovi slyšeli okolo domu padající stromy a nárazy do budovy. Po pár minutách bylo po všem. Corey Coffelt zamířil k předním dveřím a vyšel ven, aby obhlédl škody. To, co uviděl, jej překvapilo: z okolního stromoví byla prakticky pustina, ale dům Coffeltových byl tornádem naprosto netknutý.

Fakt, že tornádo obešlo dům Coffeltových, aniž by se jej dotklo, vypadá jako malý zázrak. V pořadu Nevysvětlitelná tajemství s Williamem Shatnerem na Prima ZOOM však uvidíte, že se o zase tak nevysvětlitelný fenomén nejedná. „Tornáda se nikdy nepohybují po zcela rovných drahách. Je to zajímavá cesta, kudy se tornádo vyhnulo domu. Ale můžete si představit tornádo, které krouží samo kolem sebe, to není nepředstavitelné,“ říká v pořadu fyzik Michael Dennin. „Tento dům mohl mít štěstí, že tornádo přišlo po pravé straně, otočilo se, zničilo les na druhé straně, znovu se otočilo a pak odešlo.“

Zdroje: WTVM/Weather

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský