18. prosince 2023 14:55

Předpověď na rok 2024: Nostradamus varuje papeže a nejslavnějšího krále

Předpovědi francouzského astrologa Nostradama ze 16. století jsou stále fascinující. Ve své slavné knize Les Propheties (Proroctví), která vyšla v roce 1555 a obsahuje 942 básnických čtyřverší, údajně předpověděl budoucnost. Co nás podle něj čeká v roce 2024?

Nostradamus ve své knize předpověděl ledacos, k některým událostem pak skutečně došlo. Vyplnila se například proroctví o kruté smrti krále Jindřicha II., velkém požáru Londýna, atentátu na Kennedyho či svržení bomby na Hirošimu a Nagasaki. S děsivou přesností pak předpověděl také nástup Adolfa Hitlera.

Čtěte také: Proroctví Baby Vangy pro rok 2024: Přijde zlom v medicíně a vzroste aktivita teroristů

Za života byl Nostradamus v rodné Francii známý jako astronom a morový doktor, celosvětově ho jeho kniha proslavila až po smrti. Svá proroctví v ní nicméně interpretoval dost krypticky, pročež skeptici tvrdí, že si je lidé mohou překroutit po svém a spojit s ledasčím. Pro rok 2024 vyplývají jasně čtyři předpovědi.

Dopad klimatických změn

Vize Nostradáma, co se konce světa týká, by se daly nazvat až biblickými. To, co v knize vykresloval, se začíná kvůli klimatickým změnám jevit jako skutečnost. Podle analytiků varoval před dopady globálního oteplování, před vroucími vodami moří, řek i jezer, ale také před obrovským suchem.

Že se francouzský prorok nepletl potvrzuje fakt, že podle vědců oteplující se vody škodí aktuálně především podmořskému životu. Sucha, která byla v uplynulých letech devastující například pro zemědělce, jsou pak náznakem, že v příštím roce mohou skutečně přijít znovu.

Válečné konflikty

V únoru roku 2022 Rusko zahájilo vojenský útok na Ukrajinu. To, co mělo být jen několikadenní operací, se proměnilo v několikaměsíční válečný konflikt s následky nejen na ekonomice, ale především lidských životech. Na podzim 2023 pak propukla válka mezi Palestinou a Izraelem. A zřejmě není ještě všemu konec.

Analytici v Nostradámově knize odhalili, že pro rok 2024 předpovídal velký námořní konflikt, který mají odstartovat dvě spolčené velmoci. Ve světle nedávných událostí lze jen obtížně předpokládat, o které konkrétně by mohlo jít.

Konec vlády Karla III.

Britská monarchie přišla v září 2022 o královnu Alžbětu II. a na trůn po ní usedl král Karel III., jehož korunovace se stala jednou z nejsledovanějších událostí roku 2023. Podle Nostradama však bude jeho vláda předčasně ukončena, přičemž by ho měl nahradit někdo, kdo bude vládnout déle. Pravděpodobně princ William. Analytici předpokládají, že dojde k abdikaci, nikoliv k úmrtí.

Odchod papeže

Nejen královská rodina pocítí změnu ve svých nejvyšších sférách. Katolíci se podle Nostradama rozloučí s papežem, na jehož místo přijde někdo jiný. Papež František bude v prosinci 2024 slavit 88. narozeniny a tudíž by jeho abdikace zřejmě nikoho příliš nepřekvapila. Sám ji koneckonců už v minulosti nevyloučil. Mohl by zůstat emeritním římským biskupem. On sám ale přemýšlí také o svém skonu, dokonce tak, že už si vybral i hrob a dal tak najevo, že nechce být pohřben s dalšími papeži.

Zdroj: Grunge, The Independent

Eliška Reiglová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom