23. června 2024 07:00
Adam Vala

Proč byste si na rukojeť kufru neměli dávat barevné stuhy? Zaměstnanec letiště odrazuje od populárního triku

Zaměstnanec letiště varuje všechny, kdo se chystají na dovolenou. V sázce je mnoho peněz i promarněný čas.

Chystáte se na dovolenou a rozhodli jste se ušetřit si trochu času po příletu do finální destinace tím, že zvýrazníte svůj kufr? Co třeba stuhy na rukojeti, které budou už z dálky na pojízdném pásu hlásat, že se jedná právě o váš kufr? Zdá se vám to jako dobrý nápad? Zaměstnanec dublinského letiště si myslí opak a pro magazín RSVP Live vysvětlil proč.

Všechno pryč

„Stuhy a provázky, které si lidé věší na kufr, aby jej mohli lépe identifikovat, mohou způsobit problémy ve chvíli, kdy je kufr v zavazadlové hale skenován,“ řekl pracovník letiště. Vysvětlil, že právě na rukojeti se lepí identifikační štítky, a pokud se provázek či stuha rozváže a ve chvíli skenování bude zavazet čtečce, kufr skončí u ručního třídění. A to znamená, že také nemusí stihnout váš let.

Čtěte také: První psí aerolinka slaví úspěch. Lety se vyprodaly, i když stojí obrovské peníze

Před letem je proto vhodné odstranit všechny nežádoucí předměty, které by mohly způsobit nečitelnost skeneru v místech, kde bude identifikační štítek. A je vhodné rovněž odstranit všechny starší samolepky nebo dokonce čárové kódy, které mohou automatický proces odbavení vašeho zavazadla rovněž zmást. Vyhnete se tím případným problémům a dnům bez plavek.

Zdroj: RSVP Live

Video, které jste mohli minout: I při 20 centimetrech nad zemí je třeba se mít na pozoru, říká mistr Evropy v letu na kluzáku

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský