7. září 2023 11:30

Zážitkový happening ZOOM FEST začíná už za pár dní a nabídne bohatý program

Nejinspirativnější a nejnovější primácký event ZOOM FEST se v sobotu 16. září zaměří na hledání cest, jak udělat drobné změny, které mohou posunout náš život lepším směrem. Festival nabídne zdarma spoustu zábavy a poznání. Zaostří na osobní rozvoj, udržitelnost, cestování i zábavu. Návštěvníci se mohou těšit na přední české kapely Chinaski, Monkey Business, O5 a Radeček, Queens of Everything a bohatý doprovodný program pro každého, kdo má otevřenou mysl. Nebude chybět možnost osobního setkání s cestovatelskými a koučovacími legendami stejně jako s populárními herci. ZOOM FEST zaostřuje na změnu, originalitu a inovace – buďte u toho! A vstup je navíc zcela zdarma!

Sobota 16. září 12–22 hodin, Riegrovy sady Praha 2

Pojďte si užít festivalový hit začínajícího podzimu. Nasytíme vaše smysly i duši – povídání, workshopy, koncerty, vizuální podívaná, jídlo, rozmanité zážitky. Přijďte se bavit a žasnout. Nikdy není pozdě na nové výzvy. Zaostřit na změnu může každý z nás.

Čeká vás spousta zajímavých přednášek a workshopů:

Jan Mühlfeit – Neporazitelná mysl

V přednášce bývalého prezidenta společnosti Microsoft pro Evropu, kouče top manažerů, olympijských vítězů a autora mezinárodního bestselleru The Positive Leader (Pearson 2016) se dozvíte: jak uspět ve světě, kde konstantou je neustálá změna; jak lépe kontrolovat svou mysl a uplatňovat techniky mentální odolnosti, jako je dech, vizualizace, interní dialog a inspirace; jak nejlépe pracovat se svým podvědomím; jaký je rozdíl mezi fixním a růstovým myšlením ve firmách i u jednotlivců.

Petr Horký – 3Póly

Polárník a režisér Petr Horký strávil Silvestra 2021/2022 na jižním pólu, kam došel na lyžích. Jako prvnímu Čechovi se mu tak podařilo uzavřít projekt tří pólů – už dříve došel na severní pól a na Pól chladu na Sibiři (nejchladnější obydlené místo světa). Čím se od sebe liší „špičky zeměkoule“? Jak se žije v teplotách pod minus 70° Celsia? Co může být krásného na tom šlapat po praskající ledové vrstvě hladiny Severního ledového oceánu? Přijďte si poslechnout vyprávění o extrémních polárních výpravách (navíc doplněné o výstup na nejvyšší horu Antarktidy, Mt. Vinson – 4 892 m n.m.), podívat se, v čem je krása Antarktidy a poslechnout si, proč už asi nikdo nikdy nedojde na severní pól až z Kanady!

Radek Jaroš – Nejvyšší vrcholy Planety – Koruny Himálaje a Koruna světa

R. J. dosáhl teprve jako patnáctý člověk na světě vrcholů všech čtrnácti nejvyšších hor naší planety, Koruny Himálaje, bez používání kyslíkových přístrojů a navíc i bez podpory a pomoci výškových nosičů. Vždy v malém týmu a někdy i sám. Potom přidal i výstupy na nejvyšší vrcholy všech kontinentů. Tuto kombinaci má na celém světě pouze Reinhold Messner a Radek Jaroš! Potom vám Radek spolu s kapelou O5 a Radeček představí projekt „Hory“, jehož je patronem – www.mamradhory.cz.

Radek Laci – Pohyb není raketová věda

Radek vám ukáže pět tipů, jak se hýbat s lehkostí v každodenním životě, a předcházet tím bolestem zad. Hravou formou vás vyvede ze dvou omylů – proč nemá smysl sedět rovně při práci a proč není zdravé tlačit bedra do podložky při cvičení.

Kryštof Jarmar (Brain We Are) – Změň svou mysl a změníš svět

Nikdy v evoluci člověk nečelil takové rychlosti změny, jako je tomu ve 21. století. Obklopeni technologií všeho druhu čelíme i novým výzvám, které se týkají našeho duševního zdraví, schopnosti rozhodovat se, týkají se chtíčů a levného dopaminu nebo schopnosti soustředit svou pozornost. Jak se adaptovat na svět a na technologie, které se mění tak rychle? Můžeme začít uvnitř. U svého mozku, mysli, subjektivního prožitku a u jejich fungování. Protože právě to jsou nástroje, které mění svět.

Eliška Remešová – Emoční první pomoc ve vztazích

Jak zareagujete, když člověk vedle vás prožívá něco náročného? A jak se cítíte před nepříjemným rozhovorem, který potřebujete otevřít? Emoce nás provázejí v každém aspektu lidské interakce, a přesto je bagatelizujeme, dezinterpretujeme, či dokonce potlačujeme. Na rozdíl od psychoterapeutů jsme se příliš neučili, jak s emocemi u sebe či u druhých pracovat. Co si z jejich odborné praxe můžeme vzít do svých vztahů, aniž bychom sáhodlouze studovali? Jak díky emoční první pomoci můžeme své blízké v těžké chvíli skutečně podpořit? A jak otevírat náročné rozhovory, aniž abychom druhé zranili víc, než je nutné? Stačí málo, abyste druhému pomohli, pojďte zjistit, jak na to!

Miroslav Náplava – Srdcaři

Scenárista, režisér, editor a spisovatel Miroslav Náplava spolupracuje s Prima ZOOM od roku 2014. Výsledkem jsou dva odvysílané osmidílné seriály Srdcaři v Africe a Srdcaři na severu. A právě natáčený seriál Srdcaři na vodě o plavbě říční lodí z Prahy do Černého moře bude dokončen v příštím roce. V letošním roce měly premiéru též dva dokumenty z cyklu Hlubiny a posedlosti. Akvanaut Pavel Gross je 80minutovým portrétem prvního českého akvanauta a konstruktéra ponorek. Zaříkávač Andre Hartman zachycuje uplynulé čtvrtstoletí života světoznámého jihoafrického potápěče a kameramana Andre Hartmana, který proslul svou prací s obávaným velkým bílým žralokem. Mirek vám poví zajímavé historky z natáčení různých projektů Srdcařů.

Martin Petrásek – Zloděj spánku – o světle v našem životě

Po miliony let se člověk přizpůsoboval střídání dne a noci. Ve dne bylo světlo, v noci byla tma, kterou narušilo leda světlo ohně. Až v posledních desítkách let svítíme umělým světlem, které je stále levnější a stále výkonnější. Rozdíl mezi dnem a nocí se stírá. A lidstvo i příroda pociťují narušení věky se vyvíjejících biorytmů. A přitom by stačilo tak málo – uvědomit si to a svítit jinak. Mgr. Martin Petrásek PhD., dramaturg a vedoucí produkce, je členem Odborné skupiny pro tmavé nebe při České astronomické společnosti. Vystudoval fyziku na Slezské univerzitě v Opavě, kde se nyní věnuje rozvoji oboru zaměřeného na multimédia a popularizaci vědy. Spolupracuje s kolegy z oboru Monitorování životního prostředí, vede přednášky o světelném znečištění. Problematice rušivého světla se věnoval také na komunální úrovni. Byl členem Urbanistické komise rady města Opavy a předsedou dozorčí rady Technických služeb v Opavě, které mají na starost veřejné osvětlení ve městě.

Toman Equilibre – Holistický přístup k pohybu

Anotace: Moderní svět nejen fitness, ale sportu obecně je často orientován na fyzickou výkonost, dřinu a viditelné výsledky, často však opomíjí potřebné propojení těla s myslí, pozorností a čímsi, čemu lidově říkáme duch. Pojďme si ukázat a zažít pár základních principů a způsobů, jak obohatit své vnímání sportu, pohybu a celkově těla k tomu, aby cvičení nebylo jen nutnou a pro mnohé nudnou repetitivní činností. Pojďte objevit ducha pohybu!

Michal Tříska – Žonglérský workshop

Přijďte si vyzkoušet žonglování s míčky, šátky, kruhy a spoustou dalších cirkusových propriet. Věnovat se vám bude ostřílený žonglér Michal Tříska. Obtížnost je volitelná, takže si na své si přijdou jak děti, tak dospělí!

Jan Haruda – Aktivní mobilita

Jak na aktivní a mikro mobilitu, zklidňování dopravy, navrácení center měst chodcům a cyklistům.

Libor Mattuš – Žít kvalitnější život

Biohacker tělem i duší, který neustále zkoumá, jak žít v každodenním životě naplno – ve funkčním těle a se zdravou myslí. Vydejte se na cestu objevování vlastních možností, které nám kombinace moderní vědy a moudrosti tradic přináší.

Promítneme vám skvostné dokumenty:

14.45 Zloděj spánku

16.30 Polární putování s Petrem Horkým

18.00 Zaříkávač Andre Hartman

Užijete si skvělý hudební program:

12.45 O5 a Radeček

15.30 Monkey Business

19.00 Queens of Everything

20.30 Chinaski

Nabitý bude i doprovodný program:

Společnost Philip Morris představí interaktivní audiovizuální instalaci, jejíž součástí se mohou stát všichni dospělí návštěvníci akce. Zapojí se tak do iniciativy „Váš důvod“, která vyzývá všechny kuřáky cigaret v Česku k přehodnocení svého životního stylu. Zároveň budou moci navštívit laboratoř Svět bez kouře, která je zaměřena na osvětu o škodlivosti cigaretového kouře. Ve fotokoutku Canon bude možné si vytisknout fotky na památku a vyzkoušet fotografický workshop. S Costa Cofee se naladíte lahodnou kávou a dozvíte se něco o její historii. Dermacol beauty koutek nejen pro ženy vás bude hýčkat. Nebude chybět autogramiáda oblíbených herců z divácky úspěšných seriálů ZOO a Eliška a Damián. Zacvičíte si s Form Factory. Budete žasnout při iluzionistických kouscích kouzelníka Obinn Magic a můžete mu nahlédnout pod ruce během mikromagie mezi diváky.

Z molekul i atomů se skládá také jídlo a pití – proč tedy nezkusit molekulární kuchyni a nevytvořit si molekulární nápoj? Chemičtí barmani z pražské Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy hravě zvládnou namíchat takový koktejl pro malé i velké. A že vám nestačí dát si „jen“ drink, ale rádi byste se poučili i o živém světě okolo nás a pohladili si „zvíře“, které jen tak do ruky nedostanete? Navíc s výkladem odborníků, kteří dokážou uspokojit i ty nejnáročnější otázky těch, kteří by se rádi dozvěděli více? I to můžete od Přírodovědci.cz čekat – stačí se zastavit a pokochat se krásou živých tvorů. A nebojte, nekoušou! Tedy, trochu možná ano, ale bát se rozhodně nemusíte!

Navíc si celou dobu akce můžete užít Food Prosecco Piknik.

Parádní fesťák zaostřený na změnu, zábavu a poznání bude celý ZDARMA!

Více informací na https://www.facebook.com/events/671245234555853

redakce Prima Zoom

redakce magazínu Prima Zoom

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom