19. dubna 2024 14:50
Adam Vala

Záhada smrti dvouletého Émila je možná vyřešena. Starosta vesnice mluví o vlcích

Svou tezi, jak zemřel malý Émil, přináší starosta obce. Ukázal prstem na potenciálního vraha, nebezpečí teoreticky hrozí i ostatním.

Malou francouzskou vesnici Le Haut Vernet postihla v létě 2023 velká tragédie. Ze zahrady svých prarodičů zmizel 8. července dvouletý Émil, po kterém v následujících týdnech a měsících marně pátrali policisté a vyšetřovatelé z celého okolí. Až po dlouhých devíti měsících nalezl chlapcovu lebku turista, který se na konci března 2024 procházel poblíž vesnice. Vyšetřovatelé se ihned sjeli na místo, podle informací magazínu Marie France strávili na místě nálezu několik dní a i nadále se snaží určit příčinu smrti. Starosta Le Haut Vernet a několik dalších obyvatel však mají svoji hypotézu, ke které se začíná přiklánět stále více lidí.

Útok vlka?

Jeden z obyvatel vesnice pro deník Le Parisien uvedl, že se chlapec stal patrně obětí útoku zvířete, konkrétně pak vlka. „Všude kolem se to jimi jen hemží, farmáři hlásí uhynulé ovce, a i když lidé říkají, že se vlk člověka bojí, malé dítě musí působit jako každá jiná kořist,“ řekl obyvatel Le Haut Vernet. To stejné potvrzuje starosta obce François Balique, který přítomnost vlků v okolí vesnice komentuje úplně stejně. „Vlk může velmi snadno popadnout dítě třeba u kašny a běžet půl hodiny bez zastavení, aniž by povolil svůj stisk a aniž by prolil nějakou krev,“ říká Balique a nepřímo tak popisuje, co se osudného 8. července mohlo stát.

K tématu: Po malém Émilovi pátrali téměř rok. Naděje však vyhasly, ostatky chlapce měl najít chodec

Ne všichni ale se svým starostou souhlasí. Například předseda mysliveckého sdružení v Le Haut Vernet Stéphane Chevrier uvedl, že podle jeho názoru vlci lidi skutečně nezabíjejí. „Nemyslím si, že by útočili, a už vůbec ne proto, aby zabíjeli,“ řekl Chevrier. Připustil však, že pokud vlk nalezl mrtvolu chlapce, mohl ji chtít sníst nebo ji někam přemístit. Potvrdil také, že v okolí vesnice i on vlky samozřejmě zahlédnul, nevidí za tím ale jasný důkaz, že se incident odehrál právě tak, jak naznačuje starosta nebo další obyvatelé. Co je navíc podstatné, tuto hypotézu zatím podle Le Parisien nepotvrdili vyšetřovatelé, kteří provádějí další průzkum a přirozeně nebudou případ komentovat do doby, dokud si nebudou jistí.

Zdroj: Marie France, Le Parisien

Video, které jste mohli minout: Záhada Émilovy smrti

Adam Vala

Populární filmy na Prima Zoom