25. května 2024 06:37

Případ vraždících bratrů z Tymákova otřásl Českem. Jeden zabíjel sekerou, druhý nožem

Malá obec u Plzně zažila během několika měsíců dvě různá vyšetřování vraždy. Oba pachatelé přitom pocházeli z jediné rodiny.

Bratři Vojtěch a Jaroslav Hrdličkovi v Tymákově na Plzeňsku vyrostli. Jejich rodina nikdy nijak nevyčnívala z davu, a když, tak díky řemeslné zručnosti jejich otce. Vojtěch s Jaroslavem nebyli nikdy problémoví… dokud se jim otec znovu neoženil.

Policejní psychologové později tvrdili, že nevlastní matka oba mladíky celá léta týrala a otec se k ní zanedlouho přidal. To ale nikdo netušil – rodina navenek působila tak idylicky, že úřady Hrdličkovým povolily přijmout dvě dívky do pěstounské péče.

Vojtěch ubil macechu a otce sekerou

Jak Jaroslavovi s Vojtěchem, tak i dvěma do rodiny přijatým dívkám se nakonec povedlo  osamostatnit a odstěhovat se. Jenže pro Jaroslava tím peklo neskončilo.

Rodiče, o které se v roce 2012 najednou neměl kdo starat, mu vyhrožovali, že pokud se za nimi nepřestěhuje zpět, postarají se o to, aby přišel o svého čerstvě narozeného syna. Zoufalý Jaroslav se svěřil svému mladšímu bratrovi… a o pár dní později našel rodiče ubité sekerou.

Mohlo by vás zajímat: Francie, Itálie i Československo. Atentátníci útočili na evropské politiky noži i pistolemi

Jaroslavovi bylo jasné, že otce s macechou musel zabít právě jeho bratr, a Vojtěch se mu později i přiznal. Sekerou jim zasadil minimálně dvacet ran. Jaroslav by prý svého bratra nikdy neudal, Vojtěch se ale nakonec policii přihlásil sám. Od soudu dostal trest 19 let vězení, který si stále ještě odpykává.

Jaroslav a jeho vražda z nešťastné lásky

Tymákov se ještě ani nestihl z tohoto hrůzného zločinu vzpamatovat, když byli místní svědky dalšího dramatu. Jaroslav se totiž s přítelkyní a matkou svého syna brzy rozešel. S jednou ze svých nevlastních sester se pak přestěhoval do domu po rodičích. A ačkoli měla žena přítele, Jaroslav se do ní zamiloval.

Se svým sokem v lásce se neustále dostávali do konfliktů, hlavně kvůli tomu, že muž nepracoval a nechal se od Jaroslavovy nevlastní sestry živit. V roce 2013, když spolu jeli dodávkou pro železo, se jeden z jejich častých sporů vyhrotil.

Jaroslav během ostré hádky zastavil auto u lesa a muže několikrát udeřil kladivem. Potom mu ještě několikrát zarazil nůž do krku, načež mladík během pár chvil vykrvácel. Jaroslav se jeho tělo pokusil ukrýt v houští a zničit důkazy, mrtvolu ale hned druhý den objevil houbař.

Kriminalistům netrvalo dlouho a Jaroslava zatkli. U soudu dostal trest 14,5 roku. Díky dobrému chování si ale ve vězení odseděl jen necelých 10 let, a pak ho podmíněně propustili na svobodu.

Zdroj: CNN Prima News, Krimi-Plzeň, Plzeňský deník.cz

Video, které jste mohli minout: Vražda v plzeňském parku

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom