30. srpna 2024 16:19

Děsivý útok žraloka: Chlapci ukousl hlavu a ruku, zohavené tělo našli až druhý den

Teprve 16letý středoškolák Jahmari Reid se vydal na lov s harpunou z turisty hojně navštěvovaného města Falmouth na severozápadním pobřeží Jamajky. Když se chlapec dlouho nevracel, zorganizovala místní policie pátrání.

O den později v úterý 27. srpna našli záchranáři v moři plavat nejprve ukousnutou paži, v jejíž blízkosti kroužil mohutný exemplář žraloka tygřího. Potápěči poté vylovili z vody i mladíkovo bezhlavé tělo.

Přečtěte si také: Žraločí útok málem připravil ženu o nohu. U záběrů tuhne krev v žilách

Zbývá najít hlavu

Podle rybáře Christophera Reynoldse, kterého zpovídal místní list Jamaican Observer, místní na žraloka stříleli, ale nezasáhli ho. Reynolds doufá, že podaří žraloka najít a zabít a že se uvnitř jeho těla najde chybějící hlava.

Na břehu se mezitím shromáždili šokovaní obyvatelé města včetně zdrceného otce oběti. Taxikář Michael Reid přiznal, že synovu vášeň pro lov s harpunou neschvaloval a často se kvůli tomu hádali. „Nemohu uvěřit, že se včera sám vydal na moře, a takhle to dopadlo. Je smutné to vědět, cítím se strašně,“ řekl pole britského listu Daily Mail místním médiím.

Mohlo by vás také zajímat: Hrůzný útok žraloka v Austrálii: Surfaři ukousl nohu, mladík se zachránil na poslední chvíli

Co útok žraloka vyprovokovalo, zůstává předmětem vyšetřování. Podle místních potápěčů by ale žraloky mohly přitahovat velké lodi, když vplouvají do zátoky. Nevyprovokované útoky žraloka jsou nicméně ve vodách Jamajky vzácné, od roku 1749 zde žralok útočil jen třikrát.

Zdroj: Daily Mail, The Telegraph

Video, které jste mohli minout: Místo klidného plavání bojovala o život se žralokem. Podívejte se na drsnou rekonstrukci

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom

Posedlost sluncem

Dokumentární / Cestopisný / Historický / Kulturní a společenský