18. července 2024 07:38

Žena popsala děsivý útok aligátora. Pod vodu ji stáhl během vteřiny

Aligátoři jsou ve vodních tocích na americké Floridě běžným úkazem, přesto na lidi útočí jen zřídka. Od roku 1948 zde napočítali něco přes 450 takových případů a smrtí člověka skončilo zhruba 30 z nich. Příběh Rachel Thompsonové z floridského města Temple Terrace se řadí k těm šťastnějším.

Thompsonová si 3. července 2024 vyrazila zaběhat a jako každé ráno si také zacvičila jógu. Kvůli horku, které na Floridě v letních měsících panuje, se jako už mnohokrát předtím rozhodla ochladit se v řece Hillsborough. Aligátor na ni zaútočil, právě když vylézala z vody.

Mohlo by vás zajímat: Zubaté překvapení na ranveji: Aligátor si na Floridě zdřímnul pod letadlem, ukazují záběry

Boj o život

„Od chvíle, kdy jsem uviděla jeho hlavu, to trvalo jen zlomek vteřiny, než mě chytil za nohu,“ svěřila se otřesená Thompsonová místním novinářům v nemocnici, kam ji po útoku převezli. „Lovil mě, byla jsem jeho kořist…“ Aligátorovi se snažila vyprostit, dokonce ho prý několikrát udeřila kamenem, který pod hladinou nahmatala. Přes tři metry dlouhé zvíře ji ale nepustilo. „Pomalu jsem ztrácela pod nohama dno, a aligátor mě táhnul do středu řeky, do hloubky. V zoufalství jsem mu nakonec chytila čelisti, kterými mi nohu svíral, a snažila jsem se je odtáhnout od sebe dost na to, abych z nich nohu vyprostila…

Navzdory faktu, že mají aligátoři nesmírně silný stisk čelistí, se Thompsonové nakonec skutečně povedlo nebezpečnému plazovi vyklouznout, její zranění byla ale velice závažná. Naštěstí ji na břehu objevil její syn a s pomocí souseda ženu včas dopravili do nemocnice.

Zlomená noha a infekce

Thompsonová z boje s aligátorem vyšla sice vítězně, ale s ošklivou zlomeninou, která si vyžádala operaci. Lékaři se navíc obávali, aby se do ran nedostala infekce, ať už z bakterií v bahnité řece nebo z aligátorových zubů.

Vypadá to ale, že nakonec bude mít děsivý příběh šťastný závěr, protože se zranění Thompsonové podle lékařů hojí dobře. Po třech dnech byla propuštěna do domácího ošetřování a po rehabilitacích by měla opět začít normálně chodit a uzdravit se bez trvalých následků.

Zdroj: Bay News 9Click OrlandoWFLA News.

Video, které jste mohli minout: Gigantický krokodýl zabije až 300 lidí ročně. Podívejte se, jak se vrhá na svou kořist

Klára Ochmanová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora