23. července 2024 17:10

Turistka chtěla mít památku na Londýn, kůň Královské gardy ji při tom kousl do ruky

Přímo pod nepřehlédnutelnou cedulí s upozorněním, že kůň příslušníka Královské gardy může kopnout nebo kousnout, se chtěla vyfotit turistka v Londýně. A kůň avizované hrozbě dostál.

Přestože před takovým počínáním varuje výrazný nápis na zdi, postavila se turistka v Londýně bezprostředně vedle koně s královským gardistou v sedle. Na pokus získat atraktivní snímek žena ale hned tak nezapomene. Kůň ji bleskurychle kousl do pravé paže a dál jako by nic pokračoval v rutinní strážní službě. Událost natočili přihlížející návštěvníci Londýna a video zveřejnili na sociálních sítích:

Přečtěte si také: Chvíle strachu na Gran Canarii: Žralok byl v mžiku v mělkých vodách pláže, lidé vše natočili

Turistka byla viditelně v šoku a držela se za ruku. O několik vteřin později si v hloučku dalších turistů dokonce přidřepla na zem, zřejmě v důsledku bolestivého kousnutí. Na místo vzápětí dorazili londýnští policisté.

Kůň byl toho dne neklidný

Jak uvedl web The Independent, dotyčný kůň byl toho dne neklidný a už před incidentem se pokusil po několika turistech chňapnout. Zákony turismu jsou ale neúprosné, a protože bez určitých ikonických snímků turista z Londýna zkrátka odjet nemůže, už několik okamžiků po dramatické události se na stejné místo vedle nervního koně postavila další potenciální oběť.

Incident, k němuž došlo 21. července, není prvním případem, kdy turisté varování Královské gardy ignorovali. V roce 2023 byla turistka pózující s koněm v šoku, když ji mohutné zvíře kouslo do culíku, dalšího turistu pak kůň udeřil hlavou do paže.

Zdroj: The Independent, US Weekly

Video, které jste mohli minout: Žralok v USA pokousal čtyři lidi

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora