Smrtka s kosou na korunovaci Karla III.? Záhada tajemné postavy byla oficiálně vyřešena

Z přibližně 20 milionů lidí, kteří sledovali přímý přenos z korunovace britského krále Karla III., jich jen hrstka zaregistrovala podivnou postavu v černé kápi s „kosou“, která v jednu chvíli prošla katedrálou Westminsterského opatství. Znepokojivé záběry vzápětí oblétly internet i sociální sítě a staly zdrojem mnoha vtipů i spekulací.

Hlavně uživatelé sociálních sítí spřádali teorie o tom, zda postava připomínající Smrtku s kosou byla jen kanadským žertíkem fanouška tajemných příběhů, který věděl, že se korunovace vysílá v televizi, nebo zda se do záběru kamer dostal náhodný kolemjdoucí. „Kdo pozval Smrťáka?“ ptal se jeden z diskutujících na Twitteru. Na záběry se můžete podívat tady:

Přečtěte si také: Odezírači ze rtů se zaměřili na krále i na Harryho. Ten vyprávěl, jak poletí domů

Korunovace se odehrála v sobotu 6. května 2023 a trvalo několik dnů, než vyšla pravá identita „Smrťáka“ najevo. Na dotaz amerického týdeníku Newsweek Westminsterské opatství odvětilo, že šlo o kostelníka, který pomáhá s bohoslužbami, ale není členem kléru. Kostelník obvykle nosí před biskupem nebo děkanem hůl jako symbol jejich úřadu. Když však ve svém černém úboru prošel rychlým kromě před zraky 2 000 hostů napříč katedrálou v době korunovace Karla III., vyvolalo to oprávněné dohady.

Biceps Penny Mordauntové a královniny kaskadérky

Nebyl to ale jediný detail, kterým se sociální sítě v souvislosti se slavnostním ceremoniálem bavily. Pozornost poutala i silně zmatená americká zpěvačka Katy Perry, která při hledání svého místa v katedrále působila zcela ztraceně. Nejen Britky vzápětí začaly napodobovat neúnavný biceps lorda předsedkyně tajné rady a šéfky Dolní sněmovny Penny Mordauntové, která dokázala celých 51 minut bez mrknutí oka a jediného zachvění třímat těžký ceremoniální meč.

Mohlo by vás také zajímat: Pippa je prostě neuvěřitelná, píší nadšení lidé. Mladší sestra Kate na korunovaci opět zářila

Pozornost si vysloužila i skupinka kolem královny Camilly, kterou doprovázela její sestra Annabel Elliotová a jedna z jejích blízkých důvěrnic Fiona, markýza z Lansdowne. Uživatelé sociálních sítí si ihned všimli, že všechny tři blonďaté ženy, oblečené navíc v šatech barvy slonové kosti, si jsou nápadně podobné. Vysvětlení? Dvě Camilliny společnice měly být jejími kaskadérskými dvojnicemi.

Zdroj: The Independent

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom