18. září 2023 11:40

Vzpomínkám na vraždění se směje. Podívejte se, jak Jaroslav Stodola popsal odklízení mrtvého těla

Odsouzený vrah seniorů Jaroslav Stodola vzpomíná na dobu, kdy se svou manželkou Danou během jednoho roku zavraždili 8 lidí. Jeho příběh můžete sledovat v nové dokumentární sérii Bez lítosti, která poběží od 12. září každé úterý ve 21:30 na Prima COOL.

Vražedné aktivity manželů Stodolových prosluly nejen svým šokujícím rozsahem a brutalitou, ale také vrhly dost nepříjemné světlo na práci místní policie, která si nepočínala nijak profesionálně. Kvůli chybám ve formálních postupech i ignorování závěrů soudních znalců zavraždili manželé Stodolovi 8 lidí během jednoho roku, konkrétně od listopadu roku 2001 do prosince roku 2002.

Když byli dopadeni, snažil se Jaroslav Stodola svou ženu krýt a vzít všechno na sebe. Dana Stodolová tuto ohleduplnost nesdílela, naopak se na něho pokusila svalit vraždu, kterou spáchala sama.

Čtěte více: Vraždili důchodce kvůli finanční krizi. Manžele Stodolovy rozeštval podraz Dany

Vzpomínka na vraždu

Jaroslav Stodola si momentálně odpykává doživotní trest ve vězení ve Valdicích, kde poskytl rozhovor pro nový krimi dokumentární seriál Bez lítosti, který od 12. září vysílá Prima COOL. Stodola zde zcela otevřeně hovoří nejen o samotných vraždách, ale také o svém dětství, manželce i o pobytu ve vězení. Ze Stodolova pohledu na věc ale nepříjemně mrazí.

K tématu: Zvlášť závažné zločiny: Vrazi důchodců aneb Stodolovi jako nejobávanější manželé Česka

Mnohonásobný vrah se v pořadu dělí o příhodu s odklízením mrtvého těla, nad níž se pobaveně směje, a zcela bez emocí líčí průběh chladnokrevných vražd, které z větší části sám vykonával. V seriálu je navíc i záznam policejní rekonstrukce, kde Stodola nepřímo prozradil krytí své manželky, když si nepamatoval jeden zásadní detail vraždy.

Dokumentární sérii Bez lítosti sledujte každou neděli ve 21.30 u kolegů na Primě.

Zdroj: Kriminalistika.eu / Lidovky.cz

Poslouchejte nový podcast Hlasy zločinu o manželech Stodolových:

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární filmy na Prima Zoom